Frederiksberg søger om lov til at droppe lektiecaféer

Halvandet år efter den nye skolereform trådte i kraft, vil Frederiksberg Kommune skrotte to vigtige elementer

Frederiksberg Kommune har ansøgt om at gøre de obligatoriske lektiecafeer valgfrie (arkivfoto). (Foto: Tommy Kofoed © Scanpix)

Frederiksberg Kommune har ansøgt Undervisningsministeriet om dispensation til at fjerne de to grundpiller i reformen, lektiecafe og understøttende undervisning, skriver Politiken.

Kommunen søger dispensation for at give de enkelte skoler mulighed for at gøre skoledagene kortere.

- Vores folkeskoler på Frederiksberg gør det ikke godt nok, og jeg tror på, at vi kan styrke fagligheden ved det her, siger Laura Lindahl (LA), der har stillet forslaget.

Claus Hjortdal, der er formand for Skolelederforeningen, mener, det er alt for tidligt at lave ændringer i skolereformen.

- Måske skulle man lige vente et år eller to og se på, hvordan lektiehjælpen og den understøttende undervisning virker. Jeg vil gerne medgive, at der er meget, der endnu ikke er på plads. Men det er for tidligt at lave ændringer, siger han.

Reformen er blevet kritiseret af både lærere og forældre. Blandt andet er det blevet påpeget, at eleverne har lange skoledage, og i medierne har der været skrevet om børn, som blev tvunget til at droppe fritidsaktiviteter.

/ritzau/

Kommunen vil gøre det muligt med kortere skoledage. Synes du, kommunerne skal have lov til at droppe lektiecafé og understøttende undervisning?

Opslået af DR Nyheder på 4. januar 2016