Frederiksen til danskerne: Bliv hjemme i påsken, og tag ikke i sommerhus

Statsminister Mette Frederiksen opfordrer til, at man ikke tager i sommerhus eller besøger familien i andre landsdele.

Statsminister Mette Frederiksen (S) har en klar opfordring til danskerne. Drop turen i sommerhus hen over påsken - og spring årets påskefrokost med familien over.

- Opfordringen er: Lad være med at rejse i påsken. Man skal selvfølgelig ikke rejse ud af landet i påsken. Men man skal heller ikke rejse en masse rundt i Danmark. Jeg har forståelse for, at man gerne vil i sommerhus, men vi har brug for at dæmpe rejseaktiviteten, siger Mette Frederiksen på et pressemøde mandag i Statsministeriet.

- Regeringen overvejer selvfølgelig, om vi skal gribe yderligere ind på det område.

pressemødet forlængede Mette Frederiksen restriktionerne i Danmark på grund af coronavirusudbrudet, så de nu gælder helt frem til 13. april.

Dermed vil mange fortsat skulle arbejde hjemme, mens institutioner og skoler også fortsat vil være lukkede, så sommerhusejerne vil med stor sandsynlighed være fristet af at 'tage på landet'.

- Der bliver brug for tålmodighed. Det er afgørende, at alle holder ved. Ellers brydes smittekæderne ikke, siger Mette Frederiksen.

Alternativ påske

Statsministeren medgiver, at det bliver svært at efterleve forholdsreglerne om ikke at mødes mere end 10 personer ad gangen i påskeferien.

Det er dog nødvendigt.

- Her er mange familier vant til at mødes. Det bliver svært, men vi har brug for, at vi alle tænker os godt om. Vi må bruge andre medier til at tale sammen. Det kan være Facetime eller et gækkebrev, siger Mette Frederiksen.

- Vi skal holde os mere hjemme, end vi plejer. I er nødt til at blive hjemme i påsken, så smitten ikke spredes fra en landsdel til en anden, siger statsministeren.

Sundhedsstyrelsen meldte mandag ud, at man forventer, at coronaepidemien i Danmark vil toppe efter påske. Foreløbigt er 24 danskere, der har været smittet med coronavirus, døde.

Facebook
Twitter