Frederikshavn-færge er kollideret med tankskib

Færgen Stena Jutlandica med plads til 1.500 passagerer kolliderede i nat med tankskib ved Gøteborg.

Det varer et stykke tid inden Stena Jutlandia kan lægge til i Frederikshavn igen, for ved sammenstødet med et tankskib ved Göteborg blev der slået hul i skroget. (© Kustbevakningen)

Passagerfærgen Stena Jutlandica, der sejler mellem Frederikshavn og Gøteborg, kolliderede i nat med et tankskib ved indsejlingen til den svenske by.

Ingen er kommet til skade, og ifølge Jesper Waltersson, kommunikationsansvarlig i Stena Line, var der ikke panikstemning blandt de ca. 530 passagerer ombord.

Stena Jutlandica fik slået hul i skroget under sammenstødet og tog vand ind. Men færgen kunne alligevel lægge til kaj ved hjælp af egen motorkraft.

- Kollisionen skete i Skærgården, og efter ca. en time kunne færgen lægge til kaj, og passagererne kunne komme fra borde. Hullet i skroget gav ikke problemer med at få tømt færgen for biler, siger han til DR.

Ingen er kommet til skade

Mange af personerne om bord på passagerfærgen lå og sov, da de to skibe stødte sammen omkring klokken 02.30 natten til søndag.

​- Folk blev urolige, da de vågnede af kollisionen. Nogle børn begyndte at græde, og derefter gik der et godt stykke tid, før vi fik at vide, at et andet fartøj var stødt ind i os, fortæller en passager til Aftonbladet.

- Stena Jutlandica tog vand ind, men aldrig så meget, at det var en alvorlig fare. Situationen er under kontrol, og der er ingen oplysninger om skader på passagerer, siger kommunikationsanvarlig hos Stena Line Jesper Waltersson.

Parat hvis tankskib lækker olie

Der er foreløbig ingen meldinger om lækage fra tankskibet, men to slæbebåde og et lænsefartøj er på plads ved tankskibet, hvis det skulle begynde at lække olie, oplyser Kustbevakningen. Samtidig er der sendt et miljøskib af sted for at se nærmere på, hvordan situationen ser ud under vandet.

Politi og Kustbevakningen er på stedet og i færd med at udrede, hvad der gik forud for påsejlingen.

- Der er startet en indledende undersøgelse, der naturligvis omfatter forhør af kaptajnerne på begge fartøjer, siger Anki Larsson, stedfortræder vagthavende på politistationen i Göteborg til Aftonbladet.

Passagerer bliver ombooket

Uheldet betyder, at der er færre afgange i Stena Lines passagertrafik både fra Danmark og fra Sverige, så passagererne bliver ombooket til de øvrige færger, siger Jesper Waltersson.

Passsagerer, der vil blive berørt af ændringer, vil blive kontakte af Stena Line, der opfordrer rejsende til at kontakte selskabet, hvis de har spørgsmål.

/ritzau/TT/DR Nyheder

Facebook
Twitter