Fredsring: Den dræbtes far trykkede alles hænder

Faderen til Dan Uzan, der blev dræbt ved synagogen i København under terrorangrebet, trykkede hænder med alle deltagerne i dagens fredsring.

Sergeot Uzan (i midten) trykkede hænder og sagde tak til alle de, der var dukket op for at danne fredsring om synagogen, hvor hans søn mistede livet for en måned siden. (Foto: DR)

Lørdag eftermiddag slog omkring tusind mennesker ring om den jødiske synagoge i Krystalgade i København. Det var her, at den 37-årige frivillige sikkerhedsvagt Dan Uzan for en måned siden mistede livet.

Tilstede ved arrangementet var den dræbtes far, Sergeot Uzan, der var tydeligt rørt over de mange deltagere i fredsringen, som Niddal El-Jabri havde taget initiativ til.

- Min livsgnist er død med min søn. Men han (Niddal El-Jabri, red.) har vækket den lidt igen ved at give mig håb om et bedre liv for andre mennesker, for menneskeheden og for demokratiet. sagde Sergeot Uzan.

Initiativtager Niddal El-Jabri bad allerede få dage efter attentaterne i København om lov til at arrangere fredsringen, men først i denne uge gav politiet tilladelsen.

Håndtryk og kram

Omkring tusind mennesker var mødt op for at deltage i fredsringen. Niddal El-Jabri havde regnet med, at 600 mennesker ville kunne nå rundt om synagogen og de omgivende huse, når de holdt i hånden. Så ringen blev let sluttet, da klokken var lidt over 14. Alle holdt hinanden i hånden.

Sergeot Uzan gik en tur rundt langs fredsringen for at takke deltagerne og for at uddele håndtryk og kram.

- Jeg får en følelse af, at tilhøre denne verden, der består af gode mennesker, sagde han.

- Det er det, der giver mig styrken til at udholde det tab, jeg har haft. Mennesker, der står her og viser, at de har godheden og styrken.

Politikere fra begge fløje

En række politikere deltog også i fredsringen. Blandt andet Venstres formand Lars Løkke Rasmussen, der også trykkede hænder med den dræbtes far.

- Det er også flot af dig at tage dig at tage dig tid til at gå rundt og hilse på alle folk, sagde Lars Løkke Rasmussen.

- Det er meget naturligt, svarede Sergeot Uzan.

Også Özlem Cekic fra SF, Morten Østergaard fra Radikale og mange andre havde lagt vejen forbi.

Efter at have afsluttet sin takkerunde om fredsringen luftede Sergeot sit håb for fremtiden.

- Der er håb for menneskelighed. Der er håb for, at demokratiet vil sejre.

FacebookTwitter