Fremmed mand tog Malenes kuffert

Passager oplevede ingen sikkerhed og tog fremmeds kuffert hjem ved bagageudlevering i dag.

Ingen tjekkede, hvem Malene Madsen var, eller hvad hun skulle, da hun gik ud af lufthavnen med en fremmed mands kuffert. (© Privatfoto)

I dag ledte Malene Madsen i 25-30 kufferter, der er magen til hendes, for at finde sin egen. Men den var landet hos en fremmed i Horsens, og hun mener ikke sikkerheden omkring Novias bagageudlevering er i orden.

Efter arbejdsnedlæggelsen hos Novias bagagepersonale i går i tre og en halv timer, måtte Malene Madsens mand nemlig i aftes køre hjem til Slagelse fra Københavns Lufthavn efter syv timers ventetid uden deres bagage i syne.

Derfor vendte Malene Madsen med morgenens energi tilbage til lufthavnen i dag for at hente sine ejendele hjem. Med sig havde hun taget legitimation, boardingkort og bagagekvitteringer for at forsikre lufthavnspersonale om, at hun var blandt de uheldige passagerer i går.

Men det gad Novia ikke se.

I stedet viste en ung kvinde i terminal 3 hende ind i ankomsthallen - og undervejs hægtede 6-8 andre personer sig på, uden at de behøvede at vise rejsedokumenter.

I eftermiddags kritiserede flere passagerer netop, at sikkerheden ikke var i orden, og at alle enhver kunne komme og snuppe deres bagage.

Åbnede 25-30 kufferter

Malene Madsen ledte i en time, fandt tre af sine fire kufferter og så ringede en mand fra Horsens: Han havde sørme fået hendes kuffert med hjem.

Så måtte Malene Madsen kigge i 25-30 kufferter for at finde en, der havde det indhold, manden fortalte om, så hun kunne tage hans kuffert.

Klokken 14 i dag mødtes de så på en motorvejsafkørsel ved Slagelse i dag for at bytte kufferter.

Forvirret? Det er Malene Madsen også, efter at hun i eftermiddag kunne læse, at Novia mener sikkerheden ved bagageudleveringen i Københavns Lufthavn er tilstrækkelig:

- Det er fuldstændig forkert. Til trods for, at jeg kigger i rigtig mange kufferter, bliver jeg på intet tidspunkt kontaktet af sikkerhedsfolk eller lignende. Jeg tager en fremmedes kuffert og tager hjem uden, at nogen som helst tjekker eller forholder sig undrende, ligesom han har taget min kuffert.

- Jeg kommer ind og ud uden, at der er nogen, der registrerer mig på nogen måde. Det er jeg lidt målløs over. Der er jo ingen kontrol overhovedet.

Manglende information

Samtidig er hun fortørnet over, at hverken hun eller hendes medpassagerer bliver tjekket eller udspurgt inden de kommer ind til ankomsthallen for at hente deres bagage.

Ligesom øvrige passagerer kritiserer hun også den manglende information fra Novia:

- De kunne have sparet rigtig mange telefonopkald ved at have skrevet noget på deres hjemmeside.

Novia beklager

HR-chef i Novia, Anne Marie Hollender, beklager og fortæller, at Novia i morgen vil skærpe indsatsen:

- Det er helt klart gået galt i matchet mellem passager og kuffert, så vi vil finde ressourcer til at tjekke op på bagagekvitteringer i morgen, siger hun.

Malene Madsen har netop købt ny kuffert på tilbud i Bilka. Det har mange andre danskere også, hvilket besværliggjorde eftersøgningen.
Facebook
Twitter