Fremtrædende Bandidos-rocker fængslet for våbensmugling

DR Nyheder erfarer, at et særdeles højtstående medlem af rockergruppen Bandidos er blevet varetægtsfængslet for våbensmugling.

(© DR)

DR Nyheder erfarer, at et særdeles højtstående medlem af rockergruppen Bandidos er blevet varetægtsfængslet for våbensmugling.

Der er tale om den 36-årige PBR, som er sikkerhedschef hos Bandidos – også kendt som krigsminister eller ”Sargento de Armas”.

Håndjernene klikkede på PBR i det øjeblik, han satte sine fødder på dansk jord i Kastrup Lufthavn i sidste uge, hvor han kom hjem fra Brasilien. Her blev han anholdt af Sydsjællands og Lollands Falsters Politi i samarbejde med Rigspolitiet.

Dobbelt lukkede døre

Sagen har siden kørt for dobbelt lukkede døre, og derfor kan man hos Sydsjællands og Lollands Falsters Politi ikke gå i detaljer med sagen, forklarer politiinspektør Flemming Madsen.

- Jeg kan bekræfte at vi efterforsker en sag om våbensmugling, men hvorvidt de implicerede i den her sag har relation til Bandidos, kan jeg ikke udtale mig om. Det er således, at sagen kører for dobbelt lukkede døre. Så jeg er afskåret fra at sige noget om den, siger han til DR Nyheder.

Oprustning

Sagen vækker særlig interesse, fordi der netop er tale om en sikkerhedschef fra Bandidos.

Rockergruppen står ellers officielt uden for bandekonflikten, men har altså - hvis politiets sigtelse holder stik - alligevel følt sig nødsaget til at opruste med skydevåben.

Den 36-årige Bandidos sikkerhedschef er varetægtsfængslet for fire uger.

Her sidder han ikke alene. Ifølge DR Nyheders oplysninger er en gruppe personer fængslet i sagen.