Frifundet for voldtægt i borgmesterseng: 'Det har været et kæmpe pres for ham'

Forsvarer er fuldt tilfreds med, at Østre Landsret har frifundet 31-årig mand for voldtægt.

- Det siger næsten sig selv, at det har været et kæmpestort pres for ham. Han er rigtig glad for, at han nu kan sætte et punktum og komme videre, siger forsvarsadvokat Hannah Krog.  (Foto: (C) DR Nyheder)

Det er en kæmpe lettelse for en 31-årig mand og tidligere medlem af bestyrelsen i Enhedslisten i København, at han i dag er blevet pure frifundet for voldtægt i landsretten.

Det fortæller hans forsvarer, Hannah Krog, efter at Østre Landsret valgte at omstøde dommen fra byretten, hvor hendes klient fik et års ubetinget fængsel.

- Det siger næsten sig selv, at det har været et kæmpestort pres for ham. Han er rigtig glad for, at han nu kan sætte et punktum og komme videre, siger Hannah Krog.

Den 31-årige mand var tiltalt for at have begået en voldtægt 31. marts sidste år. Det skulle ifølge anklagen være sket i den københavnske teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsens (EL) seng.

Her havde den 31-årige mand og en kvinde sex, og det var anklagemyndighedens påstand, at kvinden ikke kunne modsætte sig på grund af alkohol og søvn.

Frifundet af enig domstol

En enig Østre Landsret fandt det ikke bevist, at det formodede offer var i en tilstand, hvor hun ikke kunne sige fra. Ligeledes blev manden frifundet for at have blufærdighedskrænket Ninna Hedeager Olsen i samme forbindelse.

Ifølge den nu frifundne mands advokat var der to afgørende punkter i sagen.

- Det ene er, om forurettede var i en tilstand, hvor hun kunne sige fra. Det har været mit hovedsynspunkt, at hun kunne sige fra, og det har landsretten givet mig medhold i, siger Hannah Krog og fortsætter:

- Samtidigt har den givet mig medhold i, at min klient på ingen mulig måde har haft nogen vilje eller hensigt til at forulempe sin veninde.

Sagens anklager, Emil Folker, ønskede ikke at kommentere dommen.

Facebook
Twitter