Friskole får 14 dage til at rette op på økonomien - ellers ryger tilskuddet

En tosproget skole har så store økonomiske problemer, at de nu står til at miste deres tilskud.

Al-Salam Skolen i Odense står til at miste sit tilskud, fordi økonomien ikke er i orden. ARKIVFOTO (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Endnu en tosproget friskole er nu truet af lukning. Ifølge Berlingske påtænker Styrelsen for Undervisning og Kvalitet at fratage Al-Salam Skolen i Odense den årlige støtte fra staten på mere end 3,3 millioner kroner.

I går blev den muslimske friskole Nord-Vest Privatskole tvunget til at dreje nøglen om, da de mistede deres støtte. Det skete blandt andet fordi, tilsynet fandt undervisningsmateriale om jihad i et kopirum.

Al-Salam Skolen i Odense står dog til at miste sit tilskud, fordi økonomien ikke er i orden. Derfor ville det være ”uansvarligt”, hvis styrelsen fortsatte med at give tilskud.

Ifølge Susanne Sehestedt Clausen, vicedirektør i Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, er skolen i fare for lukning.

- Vi skal varetage statens interesser og sikre, at vi ikke sender penge ud i et potentielt konkursbo, siger hun til Berlingske.

Var i forvejen under tilsyn

Al-Salam Skolen var i forvejen under skærpet tilsyn. Ifølge Berlingske opstod der under et besøg tvivl om, hvorvidt skolelederen kunne tilstrækkeligt dansk. Samtidig blev eleverne oplevet som ”trykkede”og undlod at udtale sig.

Det er dog kun på grund af økonomien, at Styrelsen nu påtænker at fratage skolen tilskuddet.

Skolen har nu 14 dage til at gøre indsigelse.

Formanden for skolens bestyrelse forklarer, at man forsøger at rydde op, og at hele bestyrelsen blev skiftet ud i forsommeren. Man arbejder nu på at skaffe yderligere donationer siger bestyrelsesformanden Zahra Al-Mashahadi.

Ifølge Berlingske er flere andre tosprogede friskoler også under tilsyn.

Facebook
Twitter