Frivillige brandmænd vil vaccineres

De folk, som frivilligt rykker ud til miljøproblemer, store ildebrande eller samaritarbejde vil også have en sprøjte mod Influenza A.

I hele landet rykker frivillige brandmænd ud for at assistere ved brande eller redningsarbejde. De skal derfor vaccineres mod Influenza A, mener Beredskabsforbundet. (Foto: © www.112-billund.dk)

De rykker ud til brand og uheld og skal hurtigt være klar til at assistere de professionelle brand- og redningsfolk.

Beredskabsforbundet mener derfor, at det er vigtigt at også de frivillige brandmænd kommer med i den udvalgte skare, som bliver vaccineret mod Influenza A.

Dumt med frivillige under dynen

Netop nu beslutter myndighederne, hvem der skal med i gruppen, som får adgang til de bestilte vacciner, som ventes at ankomme i september.

- De frivillige er en vigtig ressource, som der kan trækkes på i tilfælde af ulykker og katastrofer. Og så går det ikke, at den frivillige styrke ligger under dynen med influenza, hvis ulykken eller katastrofen sker, siger Bent Mortensen, landschef for Beredskabsforbundet.

- Det vil kunne give et urimeligt stort pres på redningsberedskabet, og i yderste konsekvens svække beredskabet herhjemme.

Naturligt med vaccination

De frivillige står blandt andet klar, når miljøproblemer skal bekæmpes, når brande bryder ud, ved redningsarbejde og når der er brug for samaritter.

- I Tune har frivillige fra Greve Brandvæsen den seneste uges tid knoklet for, at indbyggerne har kunnet få rent vand. I Ringkøbing-Skjern har frivillige hjulpet til ved følgebekæmpelse af kemikalieuheld, siger Beredskabsforbundets landschef.

- De frivillige bidrager til mange opgaveløsninger inden for redningsberedskabet, og det vil naturligt, at de også bliver vaccineret.