Frosne hindbær skal koges

Bør koges bliver til skal koges, når det gælder frosne hindbær. Fødevareministeren er på vej med et krav til de professionelle køkkener.

(© colourbox)

Ansatte i kantiner, caféer og alle landets øvrige køkkener kan lige så godt begynde at give frosne hindbær et opkog, før de bliver serveret i en smoothie eller en dessert. Fødevareminister Mette Gjerskov er nemlig på vej med et krav om, at det ikke længere skal være tilladt at servere bærrene direkte fra fryseren, skriver Jyllands-Posten.

Skal tages alvorligt

- Det er uacceptabelt, at så mange mennesker bliver syge af én fødevarekilde. Man kan faktisk dø af det her, og derfor vil jeg gerne sende det klare signal, at det virkelig bliver taget alvorligt, siger Mette Gjerskov. For at komme de mange sygdomstilfælde på grund af inficerede udenlandske bær til livs, vil hun have reglerne strammet. Den hidtidige anbefaling om at varmebehandle bærrene nu altså bliver ophøjet til et decideret krav.

Serbiske bær farligst

Der har gennem lang tid været mange eksempler på foplk herhjemme, som er blevet syge efter at have spist frosne hindbær. I sidste kvartal af 2010 samt hele 2011 er der registreret 12 sygdomsudbrud med i alt 275 syge. Af dem havde de 261 spist serbiske hindbær.

- Producenter og importører har ansvaret for, at bærrene er i orden, men i og med at der fortsat kommer inficerede bær til Danmark, er det nødvendigt at gribe ind, mener Mette Gjerskov.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter