Frygt afblæst: To patienter på sygehus i Malmø frikendt for coronavirus

Skåne Universitetshospital i Malmø lagde to patienter isolation efter mistanke om coronavirus.

Masker og håndsprit er stillet frem på et sundhedscenter i Ivalo, Finland. To personer fra Wuhan i Kina havde henvendt sig dér med vejrtrækningsproblemer. Prøver slog fast, at de heller ikke var smittet med virusset. (Foto: Lehtikuva © Scanpix)

Årsagen til mistanken mod to patienter på Skåne Universitetshospital var luftvejssymptomer i kombination med, at patienterne havde opholdt sig i risikoområdet.

De blev sat i isolation søndag, mens lægerne undersøgte prøverne fra de to. Men de er altså ikke smittede med virusset, oplyser Region Skåne i pressemeddelelse.

- Vi fulgte de rutiner, vi har i sådanne tilfælde. Patienterne blev isoleret, og prøverne blev sendt til analyse. Resultaterne viste, at det ikke var et coronavirus, siger Birgitta Holmgren, stedfortræder infektionssygdomslæge, Region Skåne i meddelelsen.

Ti danskere er indtil videre lokaliseret i den kinesiske Hubei-provins, hvor der er udbrud af coronavirusset. Flere af dem er i dialog med den danske ambassade i Beijing om at komme væk, oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice til DR Nyheder.

Flere tusinde smittet

De svenske myndigheder opfordrer samtidig alle, der har rejst og befundet sig i Wuhan i Hubei-provinsen i Kina, og som inden for to uger bliver syg af luftvejsinfektion, til at kontakte sundhedsvæsenet.

Det er i Hubei-provinsen, at millionbyen Wuhan ligger. Det er i denne by, man mener, at coronavirusset stammer fra.

Virusset har kostet mindst 81 personer livet, mens antallet af smittede er næsten oppe på 3.000, rapporterer BBC.

Ny rejsevejledning

Udenrigsministeriets Borgerservice herhjemme har i går opdateret sin rejsevejledning for området og fraråder nu alle ikke-nødvendige rejser til provinsen.

- Risiciene er så alvorlige, at du bør have særlige grunde til at besøge området/landet. Vigtige forretningsrejser og presserende familiebegivenheder kan få rejsende til at vurdere, at et besøg er nødvendigt, lyder det i opdateringen.

Opdateringen af rejsevejledningen kommer samme dag, som den kinesiske sundhedsminister, Ma Xiaowei, på et pressemøde har sagt, at virussets evne til at sprede sig bliver stærkere og stærkere.

Opdatering: Artiklen er opdateret klokken 18:22 med de senest tilgængelige tal for antal døde og smittede.