Frygter uroligheder til dansk-israelsk landskamp

Den palæstinensiske repræsentant i Københavns Kommunes integrationsråd, Walid El-Jamal, frygter uroligheder til Danmarks landskamp mod Israel på onsdag. Politiet har skærpet sikkerheden op til kampen.

Den palæstinensiske repræsentant i Københavns Kommunesintegrationsråd, Walid El-Jamal, frygter uroligheder til Danmarkslandskamp mod Israel på onsdag.

- Jeg er meget, meget nervøs, siger Walid El-Jamal.

Der går rygter om, at palæstinensere fra blandt andet Århus,Odense og Hundige har skaffet sig adgang til fodboldkampen. Derforer Walid El-Jamal nervøs for, hvad der venter forude.

Polititalsmand Flemming Steen Munch siger, at politiet tagerudgangspunkt i, at det er en fredelig sportsbegivenhed.

- Men vi er selvfølgelig forberedt på de fleste skrækscenarier,siger han.

Politiet er forberedt

Politiet har skærpet sikkerheden op til kampen. Der bliver blandtandet sat hegn op omkring Parken, så den første billetkontrol vilfinde sted langt fra indgangene til stadion.

Men der vil ikke blive indrettet specielle afsnit tilhenholdsvis danske, palæstinensiske og israelske tilskuere. Detskyldes, at det israelske fodboldforbund ikke har ønsket at fåbilletter til kampen. Samtlige billetter er derfor købt i Danmark.Det betyder i praksis, at tilskuerne vil blive blandet sammen påtværs af politisk overbevisning.

Landskampen bliver spillet på 54-årsdagen for staten Israelsoprettelse.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter