Fuldt åbne skoler vækker glæde: 'Det blev mere og mere meningsløst'

Fra på torsdag kan alle elever i grundskolen igen komme tilbage på skolebænken.

Efter flere måneder uden at være på skolen fuld tid kan alle elever nu vende tilbage fra på torsdag. (Foto: Ernst van norde © Scanpix)

Nu vil hakkede kamerabilleder og 'mutede' mikrofoner ikke længere være et problem for lærere og elever i grundskolen.

For på torsdag får alle elever lov til at vende tilbage til skolerne på fuld tid.

Det blev de fleste af partilederneChristiansborg i nat enige om efter mange timers forhandlinger.

Og det vækker begejstring ude på skolerne.

- Det er en rigtig god nyhed. Det er lige det, vi har ønsket os. Vi har anbefalet flere gange, at når vi skulle have den næste åbning, så skulle alle tilbage, siger Claus Hjortdal, der er formand for landets skoleledere.

Formand for Danmarks Lærerforening Gordon Ørskov Madsen ser også frem til, at alle eleverne kan vende tilbage til skolerne, set i lyset af at så mange andre dele af samfundet fik lov at åbne inden skolerne.

- Det er rigtig godt. I takt med at cafeer og værtshuse åbnede, blev det mere og mere meningsløst, at skolerne ikke havde åbent fuldt ud. Så det er en god nyhed, og det glæder vi os til, fortæller han.

Eleverne skal stadig holde den fornødne afstand, når de vender tilbage til klasselokalerne. (Foto: Claus bech © Scanpix)

Tiden er knap

Der er dog flere forbehold ved glæden. Især tid spiller en væsentlig rolle.

For når eleverne og lærerne vender tilbage, skal de stadig følge de gældende retningslinjer, og det kan blive en udfordring, når man kun har to dage til at løse puslespillet, mener Gordon Ørskov Madsen.

- Jeg havde gerne set, at man havde en lidt længere indfasning end i overmorgen. Jeg håber, man giver mulighed for noget fleksibilitet, så der kan træffes nogle lokale beslutninger. For det er et stort logistisk apparat, og vi skal stadig passe på, at smitten ikke breder sig.

- Man skal jo både have tid til at organisere og planlægge det ude på skolerne. Der skal være fleksible lokale muligheder for at organisere det her. Det er helt vildt afgørende, fortsætter han.

Hos Skolelederforeningen tror de dog på, at man kan få kørt skolerne i stilling til tiden.

- Hvis det er de krav, der gælder nu, så tror jeg, at alle skoler kan overholde dem. Men hvis der kommer nye betingelser med større afstande, så begynder det at blive svært. Afstand, håndsprit og rengøring er dog det vigtigste, og det kan vi sagtens håndtere, siger formand Claus Hjortdal.

Udover eleverne i grundskolen kan elever på erhvervsuddannelserne også møde op på skolerne i hele landet på fuld tid. Når det kommer til ungdomsuddannelser og voksenuddannelser, kan alle afgangselever møde op fra på torsdag, mens alle elever kan møde op fra den 21. maj.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk