Fultons skipper Mogens Frohn er død

Mogens Frohn Nielsen er død, 75 år. Han blev landskendt for at rette uvorne knægte op på sit skib med både kærlighed og øretæver.

Fultons landskendte og omstridte skipper Mogens Frohn Nielsen. (Foto: Keld Navntoft © Scanpix)

Skipperen og mangekunstneren, Mogens Frohn Nielsen er død 75 år gammel. Det skriver Berlingske.dk.

Mogens Frohn Nielsen blev landskendt for at bruge gammeldags pædagogik til at opdrage adfærdsvanskelige drenge ved at lære dem sømandskab på sejlskibet Fulton. Et projekt, der stoppede brat i 1987, da myndighederne fik betænkeligheder ved, at han delte øretæver ud og bestyrelsen for Fulton derpå fyrede ham.

Hundredvis af knægte kom igennem Fultons opdragelsessystem, som skipperen kørte i 17 år under stor opmærksomhed i offentligheden.

Eksamineret styrmand og skibsfører

Siden skrev han 19 bøger og rejste rundt i landet og holdt foredrag eller læste op af blandt andre H.C. Andersen med en ballast som skuespillerelev i sine unge dage.

Inden Fulton var Mogens Frohn Nielsen også gartnerelev, ligesom han lærte sig sømandsskab som elev på skoleskibene Georg Stage og Danmark. Frohn Nielsen var eksamineret styrmand og skibsfører og har også arbejdet for Søredningstjenesten i Grønland ligesom han var søløjtnant af reserven.

Da Frohn fyldte 75 år i april sagde han om sine fremtidsplaner: Flere bøger, flere foredrag og mere tegnearbejde - og så alt det andet, jeg skal nå, inden jeg fylder 110 år.

Facebook
Twitter