Fund af rottelort lukker fødevarevirksomhed i Sønderjylland

Fødevarestyrelsen har lukket et lager og en virksomhed, som blandt andet pakker sukker og chokolade til salg i dansk detailhandel.

Virksomheden Alt Pack i Rødekro er torsdag blevet lukket af Fødevarestyrelsen. Det sker, efter at styrelsen har været på uanmeldt besøg på et lager og fundet massive spor af rotter, fortæller specialkonsulent Erik Jepsen.

- Vi fik en henvendelse fra en borger om, at det her var et sted, vi skulle kigge på. Så vi tog derud og bankede på. Og her var de massive fund af rotteekskrementer på pallerne, siger Erik Jepsen til DR Nyheder.

Alt Pack pakker og leverer blandt andet chokolade og sukkervarer til salg i dansk detailhandel. Fødevarestyrelsen fandt rotteekskrementerne på et uregistreret - og dermed ulovligt - lager, som ligger i Aabenraa.

- Da rotter er noget, vi ser på med meget stor alvor, så lukkede vi både lageret og virksomheden, siger Erik Jepsen.

Kan give organsvigt

Grunden til alvoren er, at særligt rotteurin kan forårsage den smitsomme Weils syge, som i værste fald kan give organsvigt. Symptomerne er influenzalignende tilstand med feber, hovedpine og muskelsmerter ifølge pressemeddelelsen.

Fødevarestyrelsen har påbudt virksomheden at trække samtlige varer tilbage fra deres kunder, ligesom styrelsen er gået i gang med at orientere de virksomheder, som har modtaget varer pakket af Alt Pack. Styrelsen har blandt andet været i kontakt med alle de større dagligvarervirksomheder og bedt dem undersøge deres varelager.

Erik Jepsen kan ikke oplyse, præcis hvilke produkter det drejer sig om, men på virksomhedens hjemmeside kan man blandt andet se billeder af økologisk rørsukker.

Ingen kommentarer fra Alt Pack

Fødevarestyrelsens rejsehold tager fredag morgen ud til virksomheden og lageret for at undersøge forholdene nærmere. Virksomheden får ikke lov at åbne, før Fødevarestyrelsen har dannet sig et overblik, og skaderne er blevet udredt.

Den administrerende direktør i Alt Pack, Preben Rasmussen, siger til DR Nyheder, at han først vil kommentere sagen efter et møde med Fødevarestyrelsen fredag morgen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk