Fungerende bandeleder og otte medlemmer er fængslet

En 27-årig fungerende leder af storbanden LTF er sammen med otte andre bandemedlemmer varetægtsfængslet for grov narkotikahandel.

Tirsdag var flere hætteklædte LTF-bandemedlemmer mødt op ude foran retten for blandt andre at støtte deres kammerat, der var sigtet for drabsforsøg. (Foto: Louise Damløv © DR)

Ni mænd med tilknytning til bandemiljøet er varetægtsfængslet i fire uger for omfattende narkohandel. Det har Dommervagten på Frederiksberg afgjort fredag eftermiddag. Den fungerende bandeleder for storbanden Loyal to Familia er en af de varetægtsfængslede, erfarer DR Nyheder. Han har kun været fungerende leder siden onsdag, hvor den 26-årige leder af banden, SK, blev varetægtsfængslet og sigtet for drabsforsøg.

Det betød, at den 27-årige OS ifølge DR nyheders oplysninger overtog ledelsen i banden.

Da SK blev fremstillet i grundlovsforhør sad den 27-årige OS, på tilhørerrækkerne, mens sigtelsen blev læst højt, og han ventede sammen med fem-seks andre LTF'ere ude foran lokalet, indtil afgørelsen om varetægtsfængsling kom.

Selv i håndjern

Fredag morgen ankom den 27-årige selv i håndjern til retslokalet på Frederiksberg, hvor han sammen med otte andre er sigtet for grov narkotikahandel.

Med varetægtsfængslingen af OS har politiet nu anholdt begge de ledende medlemmer af banden. En bande, som politiet mener står bag en række skudepisoder og muligvis også de to drab, der er begået på henholdsvis Frederiksberg og i Høje Gladsaxe.

En succes for politiet

Det er politiets officielle strategi at få de toneangivende medlemmer af LTF væk fra gaden, og når det gælder lederne har denne strategi tilsyneladende haft succes i forbindelse med de to store bandeaktioner tirsdag og torsdag.

- Det er et stenhårdt arbejde, der har ført til, at de er blevet varetægtsfængslet, og vi har taget ganske mange medlemmer, der ligger i LTF ud af cirkulation, så de kan se, at vi mener det, siger Chef for politiets særlige bandeenhed, Task Force Øst, Kim Kliver, til DR Nyheder.

Han tilføjer, at det også er op til de unge bandemedlemmer selv.

- Politiet kan lægge et pres, men et er de unge mennesker selv, der skal drage den rationelle kobling, når de står ude i situationen og skal nå frem til den rigtige konklusion, siger han.