Fusk med eksamensbeviser: Politiet sigter stor gruppe studerende

Flere danske universiteter er indblandet i en stor sag om snyd.

De falske eksamensbevis er blevet købt og angiveligt brugt til at søge ind på flere prestigefyldte uddannelser på en række uddannelsesinstitutioner som Københavns Universitet, Copenhagen Business School og Københavns Erhvervsakademi. (Foto: NIELS AHLMANN OLESEN © Scanpix)

Flere end 25 danske studerende er blevet sigtet af Københavns Politi i en omfattende sag om fusk med eksamensbeviser.

Flere kilder bekræfter over for DR Nyheder, at en række anmeldelser nu har ført til sigtelser for dokumentfalsk.

Sigtelserne er et resultat af måneders intens efterforskning, hvor man blandt andet har ransaget en adresse i København. Her mener man, at mindst en bagmand har fabrikeret falske studentereksamensbevis og solgt dem for op mod 20.000 kroner.

De falske eksamensbevis er blevet købt og angiveligt brugt til at søge ind på flere prestigefyldte uddannelser på en række uddannelsesinstitutioner som Københavns Universitet, Copenhagen Business School og Københavns Erhvervsakademi.

Ifølge DR Nyheders oplysninger er der personer blandt de sigtede, som aldrig har gennemført en ungdomsuddannelse, det ellers kræver for at komme ind.

Herudover er der blandt de sigtede også personer, der stadig går på den uddannelse, som de menes at have snydt sig ind på.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk