Fyns Politi ansætter Asmaa Abdol-Hamid

Asmaa Abdol-Hamid skal bygge bro mellem politiet og borgere med anden etnisk baggrund end dansk.

Asmaa Abdol-Hamid skal bygge bro mellem politiet og borgere med anden etnisk baggrund end dansk. (Foto: Lars Helsinghof Bæk © Scanpix)

Den fynske samfundsdebattør og politiker Asmaa Abdol-Hamid er fra årsskiftet blevet ansat i Fyns Politi, skriver fyens.dk.

Her skal hun være med i et helt nyt projekt om at fremme dialogen mellem politiet og borgere med anden etnisk baggrund og kultur end dansk.

- Vi skal afmystificere politiets arbejde og skabe gennemsigtighed, komme fordomme til livs og skabe en bedre forståelse begge veje, fortæller den 31-årige Asmaa Abdol-Hamid, som foreløbig er ansat to måneder i Fyns Politi.

Idéen til det nye projekt kommer fra lederen af nærpolitistationen i Vollsmose, Per Franck, som i efteråret var på studietur til New York.

- Jeg skal skabe kontakt mellem politiet og borgere med anden etnisk baggrund, siger Asmaa Abdol-Hamid, som allerede er gået i gang med sit arbejde på politigården, til fyens.dk.

Projekt rettet mod hele Odense

Forståelsen gælder ikke kun én vej, men begge veje.

- Vi kan have problemer med at forstå hinanden. Vi har mange ansatte i politiet, som ikke har kendskab til, hvordan borgere med anden etnisk baggrund reagerer, siger lederen af lokalpolitiet i Odense, Ebbe Krogaard, til fyens.dk.

Han leder projektet, mens Per Franck er formand for projektgruppen.

Det er ikke et projekt, som kun er rettet mod beboere i Vollsmose, men mod borgere i hele Odense, og det er udelukkende et projekt sat i værk af Fyns Politi uden om Odense Kommune.

- Hos mange borgere, som kommer med en anden baggrund, er der en masse myter om, hvad politiet laver. Vi vil gerne møde dem og forklare, hvad politiets arbejde også er, siger Asmaa Abdol-Hamid til fyens.dk.

DF: En falliterklæring

Fyns Politis ansættelse af den kontroversielle samfundsdebattør har allerede affødt de første reaktioner.

- Undskyld mig. Men hvad skal det dog nytte og hvad kan man reelt udrette på 2 måneder? Hvis man vil skabe integration burde man ikke ansætte Asmaa Abdol Hamid som jo insisterer på at bære tørklæde og nægte at give hånd til mænd. Det her er ikke det der ligner integration.... Det er en falliterklæring!, skriver Dansk Folkepartis ervhvervsordføre, Hans Kristian Skibby på sin Facebook-profil.

Facebook
Twitter