Fyret flyvelæge er blevet meldt til politiet

Lægen kritiseres for at være inhabil og er mistænkt for at have misbrugt en anden læges navn.

Omkring 2.000 piloter og flyveledere er blevet indkaldt til nye helbredsundersøgelser. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

En nu fyret læge, der var ansvarlig for tilsyn med såkaldte flyvelæger for Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, er blevet politianmeldt af styrelsen.

Det oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.

Berlingske har tidligere beskrevet, at styrelseslægens klinik har brugt et personligt stempel fra en læge, som ifølge styrelsen ikke var vidende om det.

Samtidig er lægen kritiseret for at være inhabil, fordi hun har haft en dobbeltrolle med det koordinerende ansvar for kontrol af flyvelægeklinikker i Danmark, samtidig med at hun selv har ejet en flyvelægeklinik, som var underlagt selv samme kontrol.

Lægen blev fyret med øjeblikkelig virkning af styrelsen op til weekenden, samtidig med at lægeklinikken doctors.dk, som lægen er indehaver af, blev lukket.

Det skete, efter at klikken efter styrelsens opfattelse har overtrådt de gældende regler for periodiske helbredsundersøgelser af piloter på flere områder.

2.000 indkaldt til nye undersøgelser

Blandt andet har klinikken anvendt læger uden den uddannelse, der er et krav om i forbindelse med sundhedsundersøgelser af piloter. De er med andre ord ikke godkendt som flyvelæger.

Derudover er der indikationer på, at klinikken har anvendt lægestempler på uretmæssig vis, lyder det fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

Siden har styrelsen undersøgt klinikken og forholdene yderligere. Blandt andet er relationen mellem styrelseslægen og klinikken blevet gået efter i sømmene.

Det er på den baggrund, at styrelsen i dag har politianmeldt både klinikken og indehaveren af den til politiet.

Sagen har betydet, at cirka 2.000 piloter og flyveledere er blevet indkaldt til nye helbredsundersøgelser af Trafikstyrelsen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk