Fyrværkerifabrik i Kolding sprunget i luften

En brandmand omkom, og seks blev kvæstet i forbindelse med voldsomme eksplosioner omkring N.P Johnsens Fyrværkerifabrik i Kolding. En række huse i området brændte, og omkring 2000 mennesker måtte evakueres. Situationen var under kontrol ved midnatstid.

En brandmand omkom, og seks kom til skade i forbindelse medvoldsomme eksplosioner omkring N.P Johnsens Fyrværkerifabrik iSeest i Kolding.

Omkring 15-20 parcelhuse stod i flammer, og omkring 2000 beboerei området måtte evakueres.

Hundredevis af brandfolk deltog i slukningsarbejdet, og vedmidnatstid havde de kontrol over branden, oplyser Radioavisen.

Flere tilskadekomne

Kort efter klokken to udbrød der brand i N.P. JohnsensFyrværkerifabrik i bydelen Seest i Kolding.

Vejene i området blev afspærret af politiet, og den nærliggedeskole, Bakkeskolen, blev bedt om at holde åben i tilfælde af, atder skulle evakueres fra området.

Brandberedskaberne fra Vamdrup og Lunderskov blev bedt om atassistere Falcks brandfolk fra Kolding i forbindelse medslukningsarbejdet.

Senere flyttede man evakuerede beboere væk fra Bakkegårdsskolen,der var fyldt, fordi den ligger for tæt på brandstedet.

Derfor blev Ålykkeskolen inddraget som nyt opsamlingssted,oplyser Kolding Politi.

Stor-alarm

Området er blevet overfløjet af en helikopter, men det har væretfor at få overblik over situationen, ikke for at transporteresårede.

Der blev slået katastrofealarm på sygehuset i Kolding og OdenseUniversitets Hospital.

Direktøren fra fyrværkerifabrikken var eftermiddagen igennem påpolitistationen i Kolding for at hjælpe med konkrete oplysninger ombygningerne og om lageret af fyrværkeri.

Kolding Politi kan endnu ikke oplyse, hvor meget fyrværkeri dervar på fabrikken.

Endnu en eksplosion

Klokken lidt i 18 blev fabrikken ramt af endnu en kraftigeksplosion.

Kort forinden havde der lydt en luftalarm.

Området brændte kraftigt, og DSB indstillede al togdrift mellemKolding og Lunderskov. Der bliver i stedet indsat busser påstrækningen, oplyser Ole Hansen fra DSB Trafikinformation.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk