G20: Busser er gennemrodet ved grænsen

Tysk politi tager ingen chancer, så bilister ved grænsen er tjekket grundigt i dag.

Tysk politi har gennemført en omfattende razzia ved den dansk-tyske grænse ved Frøslev før G20-topmødet i Hamborg, skriver Flensborg Avis.

I de seneste uger har tysk politi gennemført grænsekontrol i form af stikprøver, men i dag blev grænsekontrollen skærpet, og fra motorvej E45/A7 blev mange trafikanter fra Danmark vinket ind til ekstraordinær kontrol.

Det gik blandt andet ud over seks busser, der blev stoppet syd for Frøslev grænse ved 15-tiden i eftermiddag.

De fire svenske og to danske busser var på vej mod G20-topmødet i Hamborg, og tysk politi tog ingen chancer af frygt for yderligere voldelige optøjer i Hamborg.

Derfor blev busserne finkæmmet i jagten på eventuelle våben og andet ulovligt udstyr, og de op mod 400 buspassagerer i alle aldre måtte legitimere sig og se deres bagage gennemrodet.

Imens kredsede politihelikoptere frem og tilbage langs den 40 kilometer lange grænse for at holde øje med eventuelle aktivister og andre større grupper på vej mod Hamborg.

Centrum af Hamborg blev allerede tidligt i dag totalt afspærret, mens de mange G20-topledere ankom. Mange butikker har sat træplader for vinduerne og de holder lukket under hele mødet.

/DR Nyheder/