Gab afslører dine empatiske træk

Der er langt større chance for at et gab "smitter" til psykologistuderende end til ingeniørstuderende viser et forsøg.

Der er langt større chance for at et gab "smitter" til psykologistuderende end til ingeniørstuderende viser et forsøg. (Foto: Torben Christensen © Scanpix)

Ny forskning viser at gaben især smitter folk, der kan føle, hvordan andre har det. Det skriver Nyhedsavisen.

Hvis man samler en flok dybt medfølende mennesker i samme rum, og blot en af dem gaber, så vil de alle sammen gabe i løbet af et øjeblik.

Hvis man derimod samler en gruppe mindre empatiske mennesker i rummet, og en af dem gaber, så kommer vedkommende til at gabe alene.

Forskerne bag undersøgelsen overværede 40 psykologistuderende og 40 ingeniørstuderende, som troede, at de sad og ventede på at deltage i et forsøg. Men selve ventesituationen var forsøget.

Forskerne havde placeret en person i rummet, der gabte 10 gange. Det fik de psykologistuderende til at storgabe, mens det nærmest gik hen over hovedet på de ingeniørstuderende. Det fremgår ikke om det var forsøget, der fik deltagerne til at gabe.

En hollandsk forsker fremlagde for nogle år siden en 464 sider lang rapport, der antydede, at gabs funktion kunne være at invitere til sex. Teorien har ikke vundet almen udbredelse men muligvis talrige afprøvninger.

Facebook
Twitter