Gades pressechef trækker anklager om læk

Forsvarsministerens pressechef afviser, at han beskylder jægerkorps for at stå bag læk til TV2 i 2007, som DR citerer ham for. Spekulationer siger han nu.

Forsvarsministers spindoktor afviser, at han beskylder jægerkorps for at stå bag læk til TV2 i 2007 - som DR ellers kan citere ham for. (Foto: © Ole Mik, Scanpix)

Den totale forvirring om lækagen af Jægerkorpsets hemmelige mission i Irak fortsætter.

Torsdag aften kunne DR Nyheder afspille et lydklip med forsvarsminister Søren Gades spindoktor Jacob Winther. Her siger spindoktoren, at TV2 har fortalt ham, at lækken kommer fra Jægerkorpset selv.

Men de oplysninger lægger Jacob Winter nu selv luft til. Mistanken mod Jægerkorpset kan dog ikke tages for gode varer, skriver Jacob Winther i en mail.

Intet konkret grundlag

- Jeg har intet konkret grundlag for at beskylde Jægerkorpset for at være lækken, og telefonsamtalen er derfor udtryk for spekulationer og gætterier som jeg - hvilket jeg fortryder i dag - deltog i med journalisten, som ringede under dække af et helt andet ærinde, mens jeg opholdt mig på familieferie i Tyrkiet, siger han i mailen.

Jacob Winther oplyser, at interviewet er fire måneder gammelt, og han beklager, at DR bringer interviewet, som han ikke vidste blev båndet.

TV-avisens souschef Jacob Kwon Henriksen afviser kritikken. - DRs journalist har ringet til Jacob Winther og præsenteret sig som journalist på DR. Derefter har han stillet ham en række spørgsmål. Det er et helt normalt interview lavet helt efter bogen. Vi laver dagligt flere hundrede interviews af den type, siger han.

Beklager over for DR

Jakob Winther beklager, at han over for Danmarks Radio uberettiget har givet udtryk for, at han besad en håndfast viden om at lækken stammede fra Jægerkorpset. - Det er ikke tilfældet, siger Jacob Winther.

Han beklager også sine ord over for Jægerkorpset.

- Over for Jægerkorpset skal jeg dybt beklage, at DR har valgt at bringe den pågældende lydfil.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53293ce06187a21d78e65adb