Gallup: Massiv dansk opbakning til Israel

Et flertal af danskerne støtter Israel i den nu fire uger lange krig mod Hizbollah-militsen i Libanon, viser en Gallup-måling. Hver anden støtter Israel, mens kun syv procent støtter Hizbollah.

Hvar anden danske støtter Israel i konflikten, som har kostet mange civile livet. Her er det en ældre israelsk kvinde, der transporteres væk. (Foto: David Furst © Scanpix)

Et flertal af danskerne støtter Israel i den nu fire uger lange krig mod Hizbollah-militsen i Libanon, viser en Gallup-måling i Berlingske Tidende.

57 procent mener, at det er Hizbollah, der bærer ansvaret for konflikten, mens 37 procent peger på Israel.

Samtidig siger knap hver anden dansker, 48 procent, at de har mest sympati for Israel, mens den shiamuslimske milits kun bakkes op af syv procent, der især findes blandt vælgere på venstrefløjen.

Opbakning til regering

Målingen viser også, at den danske regering har opbakning i befolkningen til sin kurs i konflikten. 39 procent er således positive over for regeringens linje, mens 19 procent er negative.

- Jeg glæder mig over, at der er opbakning til regeringens linje i denne komplekse konflikt, siger udenrigsminister Per Stig Møller.

Facebook
Twitter