Gamle iPhones bliver pludselig stjålet

For to uger siden blev den nye iPhone 4 lanceret i Danmark. I samme periode har langt flere danskere end normalt fået stjålet eller ødelagt deres gamle iPhone.

En ny iPhone 4 og så en gammel. Måske har fristelsen været lige lovlig stor for nogle til at skaffe hurtige penge til en ny version. (Foto: © Susanne Vera, Scanpix)

Siden den seneste udgave af iPhone blev lanceret i Danmark for to uger siden, har forsikringsselskaberne fået langt flere anmeldelser fra kunder, som enten har fået stjålet eller ødelagt deres gamle iPhone.

Tre af landets største forsikringsselskaber ser en stigning.

- Hos Codan ser vi en stigning i antallet af anmeldelser om den gamle iPhone, efter at den nye model er kommet på markedet, siger Codans pressechef Mads Houe til DR Nyheder.

Fordobling af anmeldelser

Hvor mange flere anmeldelser, der kommer, vil Codan ikke ud med. Og forsikringsselskabet har heller ikke noget bud på, hvorfor mange pludselig kommer galt af sted med en ældre iPhone.

Hos Alm. Brand er der sket over en fordobling af anmeldelser på skader og tyverier, efter at den nye iPhone 4 blev frigivet i Danmark, fortæller kommunikationsdirektør Susanne Biltoft.

- Vi kan konstatere stigningen og holder selvfølgelig et vågent øje med det, siger Susanne Biltoft.

Skulle nogen nu få den tanke, at der er uærlige motiver bag de mange skadesanmeldelser, så er det ikke en nem vej til en spritny telefon, lyder det fra Susanne Møllegaard, skadeschef i TopDanmark.

Samme problem i Norge

Hun kalder stigningen for "påfaldende", men slår samtidig fast, at anmelderne ikke skal sætte næsen op efter en iPhone 4-model. Enten bliver den gamle telefon repareret, eller også bliver den mistede telefon erstattet af en tilsvarende model.

Også forsikringsselskaberne i Norge slås med flere mistede og ødelagte iPhones. Her er forsikringsselskaberne ikke i tvivl om, at kunderne snyder.