Gammel Dansk flytter til Norge

Spritfabrikkerne i Aalborg tørlægges i 2015 og 14 ansatte mister jobbet. Produktionen flytter til Norge.

Gammel Dansk skal fremover produceres i Norge

Aalborg Akvavit og Gammel Dansk flyttes til Norge. Produktionen af snaps og bitter rykker ud af det nordjyske i foråret 2015. Det sker, efter at det norske Arcus Gruppen overtog Aalborg Spritfabrikker i januar 2013, oplyser Arcus Gruppen.

I Aalborg er der begrænset produktion i forhold til anlæggets størrelse, mens der på det norske anlæg på Gjelleråsen udenfor Oslo er ledig kapacitet.

- Nu skal vi skabe vækst for de traditionsrige mærkevarer. Vores opgave er at øge engagementet blandt forbrugerne af nogle af Danmarks mest kendte produkter, siger Otto Drakenberg, der er koncernchef i Arcus Gruppen.

Job bliver nedlagt

Da hanerne lukker for gyldne snapsdråber og Gammel Dansk i Aalborg, mister 14 ansatte jobbet. De opsiges officielt den 30. juni 2015.

- Det er trist at opsige gode medarbejdere. Men vi har i samarbejde med den danske fabriksledelse forsøgt at gøre det på den bedst mulige måde, siger Otto Drakenberg.

Fra foråret 2015 vil hele koncernens produktion af både danske og norske akvavitter samt Gammel Dansk blive produceret på koncernens anlæg uden for Oslo. Det sikrer stordriftsfordele, der skal omsættes til omfattende investeringer i de danske brands.

Lykkedes at skabe vækst tidligere

Da Arcus Gruppen købte de attraktive brands for godt et år siden, var formålet at skabe ny vækst i markedet for akvavit og bitter. Det er denne vækst, der nu bliver mulighed for, understreger koncernen.

I Norge er det lykkedes Arcus Gruppen at skabe vækst i forbruget af akvavit. Denne vækst er drevet af de norske brands, som fra 2015 skal produceres sammen med de danske, blandt andet Linie Akvavit.

Når fabrikkerne i Aalborg bliver tørlagt, omdannes de til et oplevelsescenter og mikrodestilleri for Aalborg Akvavit og Gammel Dansk, hvor man fremover skal arbejde med udviklingen af de to brands. Resten af arealet udvikles med nye boliger og kontobygninger.

/ritzau/

Facebook
Twitter