Gammel kærlighed ruster ikke

To af dem, der i dag kan fejre 70 års bryllupsdag og dermed Jernbryllup, er Grethe og Robert Andersen fra Kalundborg på i dag 89 og 92 år.

Jernbrudeparret Robert og Grethe Andersen, Kalundborg husker stadigvæk bryllupsdagen i 1938, som var det i går. (Foto: Sten Jørgensen © DR)

Selv om vil bliver ældre og ældre - så bliver der færre og færre af os, der opnår de helt store bryllupsdage som Jernbryllup og Atombryllup.

Danmarks Statistik har ikke en officiel statistik over, hvor mange, der har været gift i henholdvis 70 og 75 år, der dermed kan markere jernbryllup og atombryllup.

Årsagen er, at der ikke findes tilstrækkeligt gode data på så gamle vielser, men et forsigtigt skøn beregnet ud fra antallet af bryllupper, vil være mellem 50 og 60 par.

Men det tal er faldende, og det skyldes to ting: Flere bliver skilt, og vi gifter os senere nu, end vi gjorde for 70 år siden.

Gennemsnitsalderen for viede mænd og kvinder var i 1938 27 år og 24 år, mens den i dag ligger på 34 og 31 år.

To af dem, der i dag kan fejre 70 års bryllupsdag og dermed Jernbryllup er Grethe og Robert Andersen fra Kalundborg på i dag 89 og 92 år. De blev altså gift som 19- og 22-årige.

Og med jernbrylluppet i dag har de slået fast, at "Gammel kærlighed ruster ikke".

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter