Geert Wilders bekræfter sin deltagelse i Folkemødet

Hollandske Geert Wilders forventer, at dansk politi kan beskytte ham under Folkemødet til sommer.

Den hollandske politiker Geert Wilders er kendt for at være stærkt islamkritisk. Og det ventes også at være omdrejningspunkt for den tale, han vil holde ved Folkemødet på Bornholm. (Foto: Mike Stone © Arkivfoto: Scanpix)

Den kontroversielle hollandske politiker og islamkritiker Geert Wilders bekræfter nu for første gang selv, at han kommer til Folkemødet på Bornholm. Det skriver Jyllands-Posten.

Geert Wilders er blevet inviteret af Trykkefrihedsselskabet og har altså valgt at takke ja til invitationen.

Han varsler på forhånd, at han vil holde en stærkt islamkritisk tale for de danskere, der dukker op til arrangementet i Allinge, og det kan betyde store udfordringer for dansk politi, da Geert Wilders blandt andet står på al-Qaedas dødsliste.

- Jeg kommer. Vi har ikke sådan et folkemøde i Holland. Det er en god ide med et møde, hvor alle politiske partier deltager, og jeg har derfor sagt ja til invitationen og kommer for at tale om ytringsfrihed og islam, siger Geert Wilders til Jyllands-Posten.

Vil ikke medbringe problemer

Geert Wilders var en af hovedtalerne ved et nyligt arrangement i byen Garland i den amerikanske delstat Texas, som blev angrebet af to bevæbnede mænd.

Ved arrangementet var tegnere blevet opfordret til at indsende en tegning af profeten Muhammed som led i en konkurrence. Angrebet - og udsigten til lignende episoder - afskrækker ikke Geert Wilders fra at deltage.

- Jeg har ingen intentioner om at bringe problemer med mig nogen steder i verden, og slet ikke til mine venner i Danmark, siger Geert Wilders og tilføjer:

- Jeg forstår godt dem, som er bange. Men hvis man aflyser, så jeg ikke kan tale på Bornholm, vil det være en sejr til dem, som bruger vold, siger han til avisen.

Flere danske politikeres har meldt ud, at de vil boykotte folkemødet på grund af islamkritikerens deltagelse.

/ritzau/