Geert Wilders betaler for Muhammedtegning

Den hollandske politiker Geert Wilders betaler nu for at have brugt Kurt Westergaards tegning af profeten Muhammed og erkender dermed, at Westergaard har ophavsret til sin egen tegning.

Geert Wilders smiler måske ikke så meget mere, i hvert fald må den hollandske højreorienterede politiker af med penge til tegneren Kurt Westergaard for at have brugt en Muhammedtegning uden tilladelse. (arkivfoto). (Foto: Marcel Antonisse © EPA)

Den hollandske politiker Geert Wilders skal betale 7500 euro eller godt 55.000 kroner til den danske Muhammedtegner Kurt Westergaard.

Det sker, fordi Geert Wilders i sin islamkritiske film "Fitna" fra marts i år viste Kurt Westergaards tegning af profeten Muhammed uden tegnerens tilladelse.

Pengene er resultatet af et forlig mellem politikeren og Dansk Journalistforbund. Forbundet rejste på vegne af Kurt Westergaard erstatningskrav mod Geert Wilders for brud på ophavsretten. Med forliget anerkender Wilders, at Westergaard har ophavsret til tegningen.

- Med forliget har vi fået understreget betydningen af ophavsretten. Det er helt afgørende for troværdigheden i medierne, at krænkelse af den enkeltes ophavsret kan forfølges, siger Mogens Blicher Bjerregård, formand for Dansk Journalistforbund.

Filmen åbnede og sluttede med Westergaards tegning af Muhammed med en bombe i turbanen. Efter pres fra Dansk Journalistforbund trak Wilders sidst i marts tegningen ud af sin film.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk