Genåbning presser testcentre og sundhedsapp: I dag kan du ikke undgå ventetid

Danskerne opfordres til at udvise fleksibilitet og tålmodighed. Ved flere teststeder er der meldinger om lang ventetid.

Københavnere står i kø ved Forum på Frederiksberg. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Du skal væbne dig med tålmodighed, hvis du skal en tur til frisøren, massøren eller tatovøren.

For i dag åbner de liberale erhverv for alle de kunder, der kan fremvise en negativ coronatest i sundhed.dk, som ikke er mere end 72 timer gammel.

Og det kan mærkes hos testcentrene og på sundhed.dk.

- Vi har arbejdet på højtryk nat og dag i mere end 14 dage. Det er faktisk lykkedes os at mere end firdoble vores kapacitet, så vi er klar, siger Morten Elbæk Petersen, der er direktør for sundhed.dk og MinSundhed-appen.

Allerede fra morgenstunden var der kort ventetid, hvis man ville logge ind, og det vil ikke kunne undgås. Faktisk kan man godt forvente, at det bliver værre.

- På de her dage vil vores systemer komme under pres, så der vil være tidpunkter med ventetid. Sådan er det, når alle danskere skal se deres information det samme sted, siger Morten Elbæk Petersen.

Han opfordrer dermed danskerne til kun at åbne MinSundhed-appen, hvis man reelt skal bruge den - og ikke bare lige for at kigge.

- For det er jo ikke alle danskere, der skal klippes lige i dag, siger han.

Travlt på testcentre

I højtiderne er der altid et stort pres på testcentrene, og påsken har ikke været nogen undtagelse. Faktisk har det kun været mere heftigt, fordi mange skulle testes inden den store forårsklipning.

Og det fortsætter i dag.

- Forventningen er, at det bliver travlt, men også marginalt mindre travlt end i går. Men det er en forventning, som vi ikke har noget fakta om. Det er lidt en mavefornemmelse, fortæller Lisbeth Nedergaard, der er pressechef hos Falck, som har testcentre over hele landet.

- Vi kunne godt se, at der ville blive travlt i går, og vi forventer, at det fortsætter i dag med coronapas, tilføjer hun.

Det samme siger Copenhagen Medical, der har kviktestcentre i den østlige del af Sjælland og på Bornholm.

  • Sådan så ud i Fælledparken i København omkring klokken 9. Foto: Christian Boier.
  • Sidst i marts rykkede testcentret fra Parken til Fælledparken. Foto: Christian Boier.
1 / 2

I går slog man testrekord med 71.000. Den hidtidige rekord lød på 47.800, oplyser presseansvarlig Trine Baadsgaard.

- Vi oplevede en øget efterspørgsel både op til påske, i påskedagene, og i går var det selvfølgelig ret vildt. I dag har vi sat en ekstra masse mennesker på arbejde.

- Vi har fra i dag besluttet, at Forum og Fælledparken åbner allerede klokken 06. Det skal give en større fleksibilitet, og så anbefaler vi folk at sprede det ud over dagene, siger hun.

På både Falcks og Copenhagen Medicals hjemmesider kan man se, at nogle af testcentrene har meget lang ventetid. Ved Køge Stadion skriver Falck for eksempel, at der er to og en halv times forventet ventetid.

Omkring klokken 10.30 skal man vente omkring et minut, før man får adgang til MinSundhed-appen.

Rettelse: Det fremgik tidligere af artiklen, at der var tre timers ventetid i Billund Lufthavn, men dette er ikke tilfældet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk