Genbo skyder labrador-hunden Balder efter advarsel

Familie blev advaret om at holde styr på deres hund. Da den løb ud og ind på genboens grund, blev den skudt. Jeg havde ikke andet valg, siger genboen.

Labrador-hunden Balder. (Foto: Privatfoto)

En familie fra Bognæs ved Holbæk har mistet et medlem. Det drejer sig om familiens labrador, der mandag blev skudt og dræbt.

Ifølge dagbladet Nordvestnyt står familiens genbo bag hundens død. Mandag eftermiddag henvendte han sig til familien med den triste besked:

- Jeg har skudt jeres hund, og han ligger dernede.

Ifølge Nordvestnyt var den 10-årige labrador Balder løbet ud af den indhegning, som burde holde den på familiens grund. Hunden lå død på genboens grund.

Sagen er nu anmeldt til politiet. Det var genboen selv, der kørte til Holbæk for at underrettet ordensmagten om, hvad han havde gjort.

Manden har tidligere advaret familien mod at lade hunden løbe ind på hans grund og truet med at konsekvensen ville være, at hunden blev skudt.

Chokeret over tabet af Balder

Familien til den dræbte hun er chokerede over genboens handling. I en mail til DR Nyheder skriver faderen Bjarne Juul Hansen:

- Der er sat hegn omkring vores ejendom og vi har dermed taget de forholdsregler vi kunne. I dag er første gang i 9 måneder, hvor vores hund er sluppet fri i et øjebliks uopmærksomhed. Vi er dybt bekymrede over, at en mand som ham bærer jagttegn og stiller spørgsmål til, hvorvidt det etisk kan retfærdiggøres at dræbe et andet menneskes hund under sådanne omstændigheder, skriver han og fortsætter:

- Vi mener, at den nuværende lovgivning burde tages op til revision. Det burde kun være lovligt at skyde løsgående hunde såfremt de udgør en direkte fare for mennesker eller dyr.

Genboen, Johnny Pedersen, er selv ærgerlig over at det kom så vidt.

Genboen er ærgerlig

- Jeg har det virkelig dårligt med det, men jeg har afleveret hunden til familien mere end tyve gange og tre gange til politiet, og familien har slet ikke været til at tale med. Rådyrene i skoven skal til at have lam, som hunden sagtens kunne slå ihjel, og derfor havde jeg ikke andre muligheder, siger han til nordvestnyt.dk

Loven på sin side

Som grundejer har man da også loven på sin side, hvis man afliver et omstrejfende dyr. Det kræver blot, at man inden for det seneste år har advaret ejeren om, at man agter at aflive dyret.

Aflivningen skal dog foregå ordentligt. Hvis den ikke gør det, risikerer man en sag om dyremishandling.

Sådan en sag efterforskes i øjeblikket i Nordsjællands Politi. I efteråret blev gravhundene Snif og Benjamina fra Vejby Strand i Gribskov Kommune dræbt, da de strejfede omkring.

Det var en katteejende præst, som bragte hundene af dage, og hun er efterfølgende blevet sigtet for dyremishandling på grund af den måde, som hundene blev dræbt på.

De blev angiveligt slået ihjel med et luftgevær og en jernstang. Den ene hund var stadig i live, da den blev fundet af sin ejer.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk