Generalmajor: Erfaren soldat fra Forsvaret affyrede vådeskud ved synagoge

Forsvarets Auditørkorps undersøger omstændighederne bag vådeskuddet, der ramte en politibetjent i armen.

Kenneth Pedersen, generalmajor og chef for operationsstaben i Værnsfælles Forsvarskommandoen, fortæller, at det var en erfaren soldat fra Forsvaret, der ved et uheld affyrede et vådeskud lørdag aften og ramte en politibetjent i armen.

Det var en erfaren soldat fra Forsvaret, der ved et uheld affyrede et vådeskud, som ramte en politibetjent i armen ved den jødiske synagoge i København lørdag aften.

Det oplyser Kenneth Pedersen, generalmajor og chef for operationsstaben i Værnsfælles Forsvarskommandoen.

- Det er en meget erfaren soldat, vi taler om, så det er klart, at det går ham meget på, siger han.

Han fortæller, at politimanden, der blev ramt i armen, fik ydet førstehjælp, og derefter kom han hurtigst muligt på hospitalet.

Også soldaten, der affyrede vådeskuddet, får hjælp til at komme sig over den uheldige episode - blandt andet med psykologhjælp.

- Han skal have al den hjælp, vi kan tilbyde ham, for det er ikke rart at være involveret i sådan en sag. Det er jo ikke gjort med vilje, så det er vigtigt, at vi bakker ham op med psykologhjælp, siger Kenneth Petersen.

Forsvarets Auditørkorps undersøger sagen

Det er Forsvarets Auditørkorps, der nu skal undersøge sagen. Auditørkorpset har til opgave at efterforske og behandle militære straffesager.

Vådeskuddet skete i vagtstuen ved den jødiske synagoge i Krystalgade i København. Vagtstuen er der, hvor betjentene på vagt hviler og aflader deres våben. Det kunne eksempelvis være i forbindelse med en afladning, at uheldet skete.

- Men vi ved som sagt ikke, hvad der er sket, så det er man nu i gang med at undersøge, siger Kenneth Pedersen.

Politiet har bevogtet en række jødiske institutioner, siden Omar El-Hussein i 2015 skød og dræbte to personer foran henholdsvis Krudttønden og synagogen i Krystalgade i København.

I september 2017 overtog danske soldater bevogtningen af tre adresser fra politiet - synagogen i Krystalgade, en jødisk institution på Ole Suhrs Gade og den israelske ambassade i Hellerup.

Det er fortsat politiet, der har det overordnede ansvar for bevogtningen af adresserne, og der er derfor altid en repræsentant for politiet ved bevogtningen.

Facebook
Twitter