Gennembrud i ti måneder gammel drabssag: Svensker anholdt for drab på dansk teenager

Familien til den 16-årige Servet Abdija er blevet informeret.

Blomster og beskeder fra pårørende og borgere på jorden, efter at den 16-årige Servet Abdija blev skudt og dræbt foran sin opgang ved familiens hjem på Ragnhildgade i København i oktober 2017. (Foto: © Sofie Mathiassen, Scanpix)

En svensk statsborger med jugoslavisk oprindelse er anholdt i sagen om drabet på den 16-årige dreng ved navn Servet Abdija på grænsen mellem Nørrebro og Østerbro i København i oktober sidste år.

Det oplyser Københavns Politi.

- Det er den meget omfattende efterforskning, der nu har ledt til anholdelsen af den 34-årige mand, og vi er selvfølgelig tilfredse med endelig at have fået et gennembrud i sagen, udtaler efterforskningsleder og politikommissær Hans Erik Raben.

Manden er 34 år og blev anholdt et sted på Sjælland i går aftes.

Politiet har sigtet ham for at have dræbt Servet Abdija med skud, hvilket ifølge politiet er sket i samarbejde med flere andre.

Manden sigtes også for at have været i besiddelse af to skarpladte skydevåben, der blev anvendt til drabet.

Manden fremstilles om kort tid i grundlovsforhør.

Familien til Servet Abdija er orienteret.

Havde spillet fodbold med vennerne

Drabet fik stor opmærksomhed, da det skete den 16. oktober sidste år.

Ifølge politiet havde drengen efterårsferie og brugte tiden i byen sammen med nogle venner. Han havde blandt andet spillet bold med flere andre på Tagensbo Skole i Københavns Nordvestkvarter.

Politiet betegnede dengang den 16-årige dreng som en helt normal ung dreng, der ikke var kendt i kriminel sammenhæng.

- Han lever et ganske normalt og fornuftigt ungt liv og har ikke været blandet ind i noget kriminalitet som sådan, sagde politikommissær Hans Erik Raben dengang.

Fandt våben

I starten af sommeren i år kunne politiet så fortælle, at de havde fundet de to våben, som blev brugt til drabet.

Det fik politiet til at efterlyse vidner med kendskab til de konkrete våben.

- Der er tale om en ung mand, en skoleelev, der har fri fra skole på grund af efterårsferien, og så bliver han likvideret foran sin bopæl. Det er usædvanligt, sagde efterforskningslederen i den sammenhæng.

Uden at kunne sige noget nærmere om det, betød våbenfundet, at politiet begyndte at se mod Sverige.

Dansk og svensk politi samarbejder i sagen, og i dag gennemfører svensk politi ransagninger i det sydlige Sverige, oplyser politiet nu.

  • Jugoslavisk halvautomatisk pistol, Kaliber 9x19 mm, Mrk: Zastava, Model: 88, Serienummer: Fjernet. (Foto: © Københavns Politi, Københavns politi)
  • Amerikansk revolver, Kaliber .38 Special, Mrk: Colt, Model: Cobra, serienummer: 120194. (Foto: © Københavns Politi, Københavns politi)
1 / 2