(Foto: Thomas Peter © Scanpix)

Genoplev 2018 i billeder: Et år med tårer, sved og jubel

Det har været et år med mange dødsfald, varme temperaturer og store begivenheder.

Prins Henrik, Kim Larsen, Ole Thestrup og Jens Okking.

Det er bare nogle af de store personligheder, vi har sagt farvel til i det forgangne år.

Men året har også budt på mange glædelige begivenheder, som da kronprins Frederik fyldte 50 år og fik danskerne i løb på gaden. Eller da drømmen om en Grand Slam-titel gik i opfyldelse for tennisspilleren Caroline Wozniacki.

Og så er klimaforandringerne for alvor kommet på alles læber, mens vi svedte os igennem en lang og varm sommer.

Gense et 2018 i billeder.

 • Den 21. januar måtte vi sige farvel til skuespiller Jens Okking, som sov stille ind omgivet af sin nærmeste familie. Han blev 78 år gammel. (Foto: Søren Lorenzen © Scanpix)
  1 / 49
 • Efter en periode med lungekræft, måtte vi endnu en gang sige farvel til en af de store danske skuespillere, da Ole Thestrup den 2. februar døde omgivet af sin familie. (Foto: Johan gadegaard © Scanpix)
  2 / 49
 • NFL-holdet Philadelphia Eagles jublede, da de den 4. februar kunne kalde sig vindere af Super Bowl. Det var første gang, siden den første Super Bowl blev spillet i 1967, at holdet kunne stille sig på sejrsskamlen. (Foto: Chris Wattie © Scanpix)
  3 / 49
 • Hans kongelige højhed prins Henrik sov tirsdag den 13. februar stille ind på Fredensborg Slot omgivet af dronningen, kronprins Frederik og prins Joachim. Han blev 83 år gammel. Danskerne strømmede til for at sige farvel og lægge blomster. Her et billede foran Amalienborg d. 15. februar. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)
  4 / 49
 • Offentligheden fik lov til at besøge prins Henriks kiste, da den stod på castrum doloris i Christiansborg Slotskirke. Den 19. februar var der kun åbent for særligt indbudte gæster. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)
  5 / 49
 • D. 14. februar annoncerede Sydafrikas præsident Jacob Zuma, at han trådte tilbage. Zumas ni år ved magten var præget af beskyldinger om korruption, og det var hans eget parti ANC, Den Afrikanske Nationalkongres, der krævede, at han trak sig. (Foto: SIPHIWE SIBEKO © Scanpix)
  6 / 49
 • I februar blev De Olympiske Lege afholdt i Pyeongchang i Sydkorea. Det var de 23. vinter-lege i historien. Her ses et nordkoreansk heppekor ved fri skøjteløb for par i Gangneung. (Foto: Aris Messinis © Scanpix)
  7 / 49
 • Den mexicanske filminstruktør Guillermo del Toros film "The Shape of Water" vandt som årets bedste film ved den 90. oscaruddeling i Los Angeles i februar. Filmen handler om en stum kvinde, der forelsker sig i en sortgrøn havmand. Guillermo del Toro vandt samtidig prisen som bedste instruktør. (Foto: Lucas Jackson © Scanpix)
  8 / 49
 • Den 10. april stod Facebook-stifteren, Mark Zuckerberg, skoleret i den amerikanske kongres. Høringen kom i forlængelse af den data-skandale, der har givet firmaet Cambridge Analytica mulighed for at påvirke udfaldet af det amerikansk valg på baggrund af Facebook-brugeres data, de er kommet i besiddelse af. (Foto: Jim WATSON © Scanpix)
  9 / 49
 • Ud for Libyens kyst i Middelhavet blev migranter reddet i land af NGO'er i april. I 2018 har man næsten dagligt hørt om skibe med migranter, der venter på at få anvist en havneplads. I juni var der ankommet 44.370 migranter over Middelhavet, hvilket er langt færre end sidste år, hvor det samlede antal var 172.301. (Foto: Darrin Zammit Lupi © Scanpix)
  10 / 49
 • Pornoskuespilleren Stephanie Clifford, også kendt som Stormy Daniels, inden hun ankommer til retten i New York den 16. april. Stormy Daniels har flere gange påstået, at hun havde sex med den amerikanske præsident, Donald Trump, tilbage i 2006, og at hun er blevet betalt for at tie om affæren. (Foto: Shannon Stapleton © Scanpix)
  11 / 49
 • I april kom beskeden om, at DJ og musiker Avicii var død, kun 28 år gammel. Avicii var kendt verden over og komponerede blandt andet en hymne til Eurovision 2013, da konkurrencen fandt sted i Aviciis hjemland, Sverige. Her et billede fra 8. august 2015, hvor han gav koncert på Smukfest. (Foto: Eduardo Muñoz © Scanpix)
  12 / 49
 • Den 23. april fik den britiske kongefamilie endnu et familiemedlem. Hertuginde Catherine af Cambridge fødte en dreng på St. Mary's Hospital i London, tre timer efter at hun gik i fødsel. Hendes mand, prins William, var med under fødslen. (Foto: Kirsty Wigglesworth © Scanpix)
  13 / 49
 • Demonstration foran Forligsinstitutionen i København, hvor overenskomstforhandlingerne var i gang den 23. april. Landets offentligt ansatte skulle have nye overenskomster, og det var både de ansatte i staten, i regionerne og i kommunerne. Forhandlingerne stødte på flere bump undervejs og flere gange var der tale om strejke eller lockout. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)
  14 / 49
 • Nordkoreas leder, Kim Jong Un (tv) giver hånd til Sydkoreas præsident Moon Jae-in forud forud for et historisk topmøde mellem de to i april. (Foto: KOREA SUMMIT PRESS POOL © Scanpix)
  15 / 49
 • Den 19. maj sagde den britiske prins Harry og den amerikanske skuespiller Meghan Markle ja til hinanden foran omkring 600 gæster i Sankt George-kapellet på Windsor-slottet uden for London. (Foto: Ben Stansall © Scanpix)
  16 / 49
 • Kvinder på gaden i Dublin i Irland for at fejre, at Irlands vælgere ved en folkeafstemning 25. maj har stemt ja til, at forbuddet mod abort skal ophæves. (Foto: Clodagh Kilcoyne © Scanpix)
  17 / 49
 • Filmproducenten Harvey Weinstein ankommer til retten i New York 25. maj. Weinstein er sigtet for voldtægt og flere tilfælde af seksuelle overgreb af to forskellige ofre. Dusinvis af andre kvinder har beskyldt ham for blandt andet sexchikane, seksuelle overgreb og overfald, men sagerne i New York er de første, der er kommet for retten. Anklagerne kom frem efter flere kvindelige skuespillere anklagede Weinstein for seksuelle krænkelser, hvilket i oktober sidste år for alvor satte gang i det, der i dag kendes som #MeToo-bevægelsen. (Foto: Shannon Stapleton © Scanpix)
  18 / 49
 • Kronprins Frederiks "Royal Run" 21. maj fik danskerne i løbetøjet. Royal Run-løbet var delt op i temaer, der afspejler Kronprinsens liv i forbindelse med hans 50 års fødselsdag 26. maj. I København var temaet "Danmarks kommende konge". (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)
  19 / 49
 • Gallataffel på Christiansborg Slot i anledning af kronprinsens 50 års fødselsdag, lørdag den 26. maj. Her hendes majestæt dronning Margrethe og kronprins Frederik efter dronningens tale til sin søn. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)
  20 / 49
 • Kronprinsesse Mary holder tale til sin mand, kronprins Frederik, ved gallataffel på Christiansborg Slot i anledning af kronprinsens 50 års fødselsdag. En tale, som hun senere vandt en pris for - for "årets bedste tale" uddelt af foreningen Danske Taler. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)
  21 / 49
 • Den britiske premierminister, Theresa May, den tyske kansler, Angela Merkel, Canadas premierminister, Justin Trudeau, Frankrigs præsident, Emmanuel Macron og Japans premierminister, Shinzo Abe venter på den amerikanske præsident, Donald Trump, ved G7 topmødet i Canada den 8. juni. (Foto: LEAH MILLIS © Scanpix)
  22 / 49
 • I sommeren var der ikke den store grund til at rejse sydpå. Juni måned blev den tørreste og mest solrige i 26 år, og i juli skinnede solen i 339 timer. Den varme sommer satte dog også for alvor gang i snakken om klimaforandringer. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)
  23 / 49
 • Den 12. juni mødtes den amerikanske præsident, Donald Trump, med Nordkoreas leder, Kim Jong Un. Det er første gang, at en amerikansk præsident mødes med en nordkoreansk leder. Mødet gik blandt ud på at etablere et varigt og stabilt fredsregime på den koreanske halvø. (Foto: Saul LOEB © Scanpix)
  24 / 49
 • Den 8. juni oplevede dansk ishockeyhistorie et nyt højdepunkt, da mesterskabet blev afgjort i NHL. Lars Eller blev ikke bare helten, da han scorede det afgørende mål, men han er nu også den første dansker nogensinde til at kunne kalde sig Stanley Cup-vinder. (Foto: Harry Howe)
  25 / 49
 • Den amerikanske førstedame, Melania Trump, endte i juni ud i lidt af et stormvejr for sit valg af frakke, da hun skulle besøge to detentionscentre for migrantbørn. Budskabet ”I really don’t care, do u?” – ”Jeg er virkelig ligeglad, er du?” vakte opsigt - og kritik - på både de sociale medier og blandt flere kommentatorer. (Foto: Mandel NGAN © Scanpix)
  26 / 49
 • Danske fodboldfans i Rusland under VM den 26. juni, hvor Danmark skulle møde Frankrig. Danmark røg ud i ottendedelsfinalen til Kroatien efter straffesparkskonkurrence. (Foto: Kai Pfaffenbach © Scanpix)
  27 / 49
 • En politimand står vagt ved en park i Salisbury i England 5. juli, efter det blev bekræftet, at to mennesker var blev forgiftet med nervegiften Novichok. (Foto: HENRY NICHOLLS © Scanpix)
  28 / 49
 • I 17 dage sad 12 drenge og deres fodboldtræner fanget i Tham Luang-grotten i det nordlige Thailand. Hele verden fulgte med, da de skulle reddes ud. (Foto: Soe Zeya Tun © Scanpix)
  29 / 49
 • E-sport kom for alvor på alles læber i år, hvor det danske Counter Strike-hold Astralis har stået på sejrsskamlen flere gange. I Wembley Arena i London i september vandt de en Major, der rangerer som verdens største turnering. På billedet ses fans følge finalen i en Counter Strike turnering i Tyskland 8. juli. (Foto: Wolfgang Rattay © Scanpix)
  30 / 49
 • Med en 4-2-sejr i finalen over Kroatien sikrede Frankrig sig VM-titlen i fodbold den 15. juli i Moskva i Rusland. Landstræner Didier Deschamps bliver fejret af spillerne. Frankrig vandt senest VM i fodbold i 1998, hvor Frankrig selv var vært for VM. (Foto: Kai Pfaffenbach © Scanpix)
  31 / 49
 • Billedet af den muslimske kvinde Ayah iklædt niqab og en kvindelig betjent, der krammer under en demostration, gik verden rundt. Der blev demonstreret mod forbuddet mod at bære niqab, burka eller falsk skæg i det offentlige rum, efter det såkaldte tildækningsforbud trådte i kraft 1. august. (Foto: Andrew Kelly © Scanpix)
  32 / 49
 • Kronprins Frederik tog fusen på tusindvis af måbende festivalgæster under en koncert med bandet Nephew på Smukfest i august. Efterfølgende blev kronprinsen hyldet for at gå på scenen.
  33 / 49
 • Den 16. august døde den 76-årige soulsangerinde Aretha Franklin af kræft i bugspytkirtlen. Her ses hun i åben kiste på Charles H. Wright Museum of African American History, hvor offentligheden havde mulighed for at tage den sidste afsked med superstjernen. (Foto: Paul Sancya © Scanpix)
  34 / 49
 • Danske Bank har været presset i 2018. Banken kan have overtrådt hvidvasklovgivningen ved ikke have tilstrækkeligt styr på 15.000 udenlandske kunder og pengestrømme for 1.500 milliarder kroner i bankens filial i Estland i årene 2007 til 2015. 19. september fremlagde banken en del af sin interne undersøgelse af sagen, der har ført til en række politianmeldelser i Estland og topchef Thomas Borgens afgang. Banken risikerer en eller flere milliardbøder. (Foto: Jacob Gronholt-Pedersen © Scanpix)
  35 / 49
 • Den 28. september skabte en stor politiaktion mange forsinkelser rundt i hele landet. Politiet var tilbageholdende med informationer, men sagde, at de var på jagt efter en sort Volvo. Siden kom det frem, at aktionen var sat i værk på grund af en trussel mod iranske personer i Danmark. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)
  36 / 49
 • Den 30. september døde den danske sanger og sangskriver Kim Larsen efter længere tids sygdom. Han blev 72 år. Den 7. oktober blev der holdt en stor mindekoncert på Rådhuspladsen i København, hvor tusindvis af danskere mødte op. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)
  37 / 49
 • Kunstværket "Girl with Baloon" af den britiske gadekunstner og provokatør Banksy blev solgt for 8,9 millioner kroner hos auktionshuset Sotheby's i London i oktober, men kort tid efter makulerede det sig selv. Det var Banksy selv, der havde bygget makulatoren i rammen på billedet i det tilfælde, at billedet skulle havne på auktion. (Foto: Ben Stansall © Scanpix)
  38 / 49
 • Den 10. oktober gik orkanen Michael i land ved Mexico Beach i den amerikanske delstat Florida. Orkanen kostede flere menneskeliv og skabte enorme ødelæggelser. (Foto: Hector retamal © Scanpix)
  39 / 49
 • Den 18. oktober kom det frem, at den store udbytteskatteskandale, der har kostet Danmark mindst 12,7 milliarder kroner, er led i et gigantisk milliardkup mod det meste af Europa. Et kup, som efter alt at dømme stadig er i gang i flere lande. Formodet bedrageri og spekulation med udbytteskat, der alene i Tyskland, Danmark, Belgien, Frankrig og Italien kan have kostet statskasserne 410 milliarder kroner, er udført af et netværk af internationale finansfolk og involverer en række af verdens allerstørste banker. (Foto: ERik Refner © Scanpix)
  40 / 49
 • Den 23. oktober indviede den kinesiske præsident Xi Jinpeng verdens længste havbro. Den 55 kilometer lange bro forbinder Hongkong med Macao og videre til det kinesiske fastland og byen Zhuhai. Projektet har kostet, hvad der svarer til 130 milliarder kroner at bygge. (Foto: Bobby Yip © Scanpix)
  41 / 49
 • En karavane af migranter på vej op gennem Mexico med kurs mod grænsen til USA. Præsident Donald Trump har gentagne gange sagt, at migranterne ikke får lov at komme ind i USA. (Foto: GUILLERMO ARIAS © AFP or licensors)
  42 / 49
 • I november fik CNN's korrespondent i Det Hvide Hus Jim Acosta inddraget sin presseakkreditering efter en konfrontation med præsident Donald Trump under et pressemøde. De to begyndte at diskutere, da Jim Acosta kritisk spurgte Donald Trump om den karavane af mellemamerikanske migranter, der er på vej op gennem Mexico med kurs mod grænsen til USA. (Foto: JONATHAN ERNST © Scanpix)
  43 / 49
 • I oktober kom det frem, at Børne- og Socialministeriet havde politianmeldt en 'betroet' medarbejder, som angiveligt har misbrugt sin position til at tilrane sig 111 millioner kroner mellem 2002 og 2018. Det viste sig at være den 64-årige Anna Britta Troelsgaard Nielsen. Den 10. november blev hun varetægtsfængslet. (Foto: SIPHIWE SIBEKO © Scanpix)
  44 / 49
 • Det tog kun en enkelt dag, så var byen Paradise i Californien forsvundet i flammer i en af de mest destruktive skovbrande i Californiens historie. Byen er blevet totalt ødelagt. Her ses et billede fra den udbrændte by den 15. november. (Foto: Noah Berger © Scanpix)
  45 / 49
 • Det tidligere bandemedlem og radiovært Nedim Yasar blev skudt på klos hold i sin bil den 19. november om aftenen, da han forlod receptionen for sin bog, der netop var udkommet. Dagen efter døde han. (Foto: Tobias Nicolai © Scanpix)
  46 / 49
 • Bevægelsen 'De Gule Veste' har flere weekender i november og december været på gaden i protest mod Frankrigs præsident Emmanuel Macron. Her ses demonstranter i sammenstød med politiet ved Triumfbuen i Paris 1. december. (Foto: ABDULMONAM EASSA © Scanpix)
  47 / 49
 • Den 7. december blev Annegret Kramp-Karrenbauer valgt til at overtage posten som det tyske parti CDU’s formand efter Angela Merkel. Det afgjorde 1.001 partidelegerede ved partiets konference i Hamborg. Angela Merkel har meldt ud, at hun ikke agtede at stille op som formand for partiet, hun har været i spidsen for i 18 år, men at hun bliver på posten som kansler. I marts blev hun genvalgt. (Foto: FOCKE STRANGMANN © Scanpix)
  48 / 49
 • Den britiske premierminister, Theresa May, holdt tale foran Downing Street 10 i London 12. december, efter at have overlevet en mistillidsafstemning i sit eget parti. Afstemningen kom i kølvandet på den højspændte brexit-debat, der i den seneste tid har skabt stor intern splid hos de britiske konservative. (Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS © Scanpix)
  49 / 49

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter