Gerda vandt frokost med dronningen: 'Jeg kunne lige se hende tværs over bordet'

Gerda Ravn er en af ti lokale i Nyborg, der i dag har spist frokost med dronning Margrethe.

Hvad er det første, man gør, hvis man som 89-årige Gerda Ravn fra Nyborg vinder en frokost med dronning Margrethe under regentens sommertogt?

- Det var at ringe til min frisør.

- Hun er jo meget optaget, så jeg tænkte, hvad skal jeg nu gøre, hvis hun ikke har tid, fortæller Gerda Ravn, da hun klokken 9 i morges havde sat sig til rette i frisørstolen, fire timer inden frokosten løb af stablen.

En vandondulering og et tøjskift senere var det en spændt Gerda Ravn, der satte sig ind i bilen mod Hotel Hesselet i Nyborg, hvor frokosten blev afholdt.

- Det havde jeg ikke forestillet mig, jeg nogensinde ville komme til, siger Gerda Ravn.

Gerda Ravn er en af de ti lokale fra Nyborg-området, der blandt 534 andre er blevet udtrukket til at deltage i frokosten, efter at hendes svigersøn havde indstillet hende til frokosten.

Dronning Margrethe har haft en vis rolle i Gerda Ravns liv:

Gerda Ravn var ti år gammel, da dronningen blev født. Det var lige efter, at Danmark var blevet besat under Anden Verdenskrig, og det var en mærkelig fornemmelse - en blanding af glæde og sorg - da det nye kongelige familiemedlem kom til verden.

  • Nyborg Kommune var sidste stop på dronning Margrethes første sommertogt. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)
  • Kongeskibet Danmark lagde til havn i Nyborg i morges. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)
  • Dronning Margrethe hilser på Nyborgs borgmester Kenneth Muhs ved ankomst med Kongeskibet Dannebrog i Nyborg Kommune. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)
  • Dronning Margrethe under sit sommertogt med Kongeskibet Dannebrog i Nyborg Kommune, fredag den 31. maj 2019.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)
1 / 4

'Det havde jeg ikke regnet med at skulle opleve'

Selvom Gerda Ravn har været tæt på dronning Margrethe tidligere, så har hun aldrig været inden for berøringsafstand.

- Jeg tror, det var, da broen blev indviet, og min mand og jeg gik hjem, at kronebilen kom kørende, og så vinkede de til os, og så vinkede vi igen, siger hun.

Inde på hotellet blev Gerda Ravn placeret ved et bord, hvor hun havde dronning Margrethe siddende lige skråt over for sig.

- Det var fantastisk. Hun kom gående ind sammen med borgmesteren, det var rigtig hyggeligt at se. Og jeg kunne lige se hende tværs over bordet, så det kunne ikke være bedre.

- Vi har fået en masse god mad, og så havde vi hendes adjudant ved vores bord, og ham fik jeg et knus af, inden han gik, og vi havde en rigtig hyggelig snak, siger Gerda Ravn efter frokosten.

Dagen er en af dem, Gerda Ravn vil huske for livet.

- Vi kom langt omkring med snakken, og det var bare rigtig godt, siger hun og fortsætter:

- Det er jo en dag, jeg vil mindes resten af mit liv. Det havde jeg ikke regnet med at skulle opleve.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk