Gerningsmand bag økseangreb kan stå bag bankrøveri i dag

En person har truet sig til penge i Danske Bank i Ringsted på Sjælland.

Overvågningsbilledet til venstre er fra bankrøveriet i dag i Ringsted. Billedet til højre er fra en tank i Birkerød, hvor der skete et økseangreb i weekenden. Fotos fra politiet.

Gerningsmanden bag et økseangreb i weekenden i Birkerød har sandsynligvis begået et bankrøveri i Ringsted i dag.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

- Midt- og Vestsjællands Politi arbejder ud fra en tese om, at gerningsmanden til røveriet kan være identisk med gerningsmanden, der lørdag stod bag et økseoverfald på en tankstation i Birkerød, skriver politiet.

Røveriet skete i Danske Bank på Torvet i Ringsted omkring klokken 12:36, hvor røveren truede sig til kontanter.

- En mand havde under trussel med en kniv truet personalet og fået udleveret et kontantbeløb, som han puttede i en medbragt Netto-pose, oplyser politiet.

Politiet er lige nu til stede i Ringsted og efterlyser en yngre mand, der er 170-175 cm høj, spinkel og brun i huden.

Han har kort, let krøllet hår og var iført en rød-brun jakke, sort hættetrøje under jakken, mørke cowboybukser, sko med lyse såler og en mørk hue.

Derudover har Nordsjællands Politi offentliggjort identiteten på den formodede gerningsmand fra økseangrebet i Birkerød. Hans navn er Mohamed Abdelkader Salem Al-Tamimi.

Personalet fra banken tog dette billede, da gerningsmanden flygtede fra banken.

Ifølge Midt- og Vestsjællands Politis oplysninger flygtede røveren fra banken i Ringsted i en sølvgrå Hyundai Getz fra 2003 med nummerplade VJ 57 665.

Bilen blev stjålet i går aftes omkring 22:35 fra Frederikssundsvej i Københavns Nordvestkvarter, da bilnøglerne sad i tændingen.

Ifølge vidner på stedet kørte flugtbilen ad Bøllingsvej i Ringsted mod sygehuset og herfra videre i ukendt retning.

Bankrøveriet i Ringsted sker to dage efter et umotiveret overfald i Birkerød i Nordsjælland, som skete klokken 21:30 lørdag aften.

Her blev to personer ramt af en økse i hovedet og på overkoppen. De var begge uden for livsfare efter økseangrebet, hvor politiet gik ud med billede og en efterlysning af en 29-årig mand, som de altså nu har sat et navn på.

Alle politikredse er oppe på dupperne

Det er signalement og billeder fra de to hændelser, som gør, at politiet tror, der kan være tale om samme gerningsmand.

- Ud fra signalementet og det billede, vi har set, mener vi, at der kan være tale om, at det er den samme, siger Carsten Andersen, kommunikationsansvarlig ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Han opfordrer folk til at henvende sig til politiet på telefonnummer 114, hvis de ser flugtbilen fra dagens bankrøveri, ser noget andet mistænkeligt eller har kendskab til sagen. Men folk skal holde sig fra manden.

- Man skal endelig ikke kontakte ham. Man skal holde sig langt væk, ringe til os og observere på god afstand, siger Carsten Andersen.

Midt- og Vestsjællands Politi har underrettet de øvrige politikredse på Sjælland, men hvad politiet mere gør for at få fanget manden, vil politiet ikke oplyse.

- Men vi er selvfølgelig helt oppe på dupperne på alle måder, og det er man i alle politikredse lige i øjeblikket, siger han.

Det er denne mand, politiet efterlyser efter et bankrøveri begået i dag i Danske Bank på Torvet i Ringsted