Givskud Zoo advarer: Pas på bagagerumsknappen inde hos løverne

Safari-parken oplever flere nødsituationer med åbne bagagerum i rovdyr-folden.

Biler med bagagerum, der kan udløses med et tryk, samt fritgående løver i Givskud Zoo er ikke altid en tryg kombination. Arkivfoto: Givskud Zoo (Foto: CEESVANRODEN2010 © CEESVANROEDEN2010)

Når gæsterne i Givskud Zoo ved Vejle skal besøge parkens løveanlæg, skal det være med lukkede døre og oprullede ruder i bilen for at være i sikkerhed for løverne.

Men selv når chauffør og passagerer forsvarligt har sørget for at lukke sig inde i bilen, kan man - i hvert fald i nyere biler - risikere at åbne en dør i køretøjet.

Mange moderne biler har nemlig en knap ved førersædet, der med et let tryk åbner bagklappen. Og det er en del af udstyrspakken, der medfører mange overraskende løvealarmer hos Givskud Zoo ved Vejle.

Løveparken oplever i stigende grad, at de besøgende utilsigtet udløser døråbningen, så der er fri adgang til bilens indre. Derfor opfordrer Givskud Zoo nu til, at gæsterne slår funktionen fra, før de kører ind til løverne.

- Hvis børnene sidder på skødet foran kan det ske, at en lille fod rammer knappen, så bagagerummet går op. Det kommer altid som en overraskelse for gæsterne. Så må vi ind og hjælpe dem med at lukke den igen, siger Ditte Sandgreen, dyrlæge hos Givskud Zoo ved Vejle, hvor DR Vejret sender fra onsdag.

Vejret på sommer-turné

Programmet ‘Vores vejr’ er på sommertogt langs den 3.600 kilometer lange Marguerit-rute. Turistruten snor sig blandt andet forbi dyreparken, hvor omkring 600 dyr bevæger sig frit rundt i de indhegnede safari-områder.

I bil kører gæsterne blandt andet gennem parkens hovedattraktion, løvernes territorium, hvor en flok på otte hunner og en hanløve holder til. Det er her, at den moderne automobil-komfort kan udløse uventede blottelser til rovdyrene.

- Nødproceduren er, at hvis noget er galt, skal man dytte. Så kommer først den traktor, vi altid har til at køre rundt og holde øje med publikum og dernæst vores indsatsleder. Det er indsatslederen, der stiger ud og lukker gæsternes bagklap igen, siger Ditte Sandgreen.

Hun forklarer, at der endnu ikke har været farefulde situationer. Det er sjældent, at løverne opdager den åbne bagklap, og hvis de gjorde, ville de ikke vide, hvad det betød.

- Folk bliver både forskrækkede og overraskede. Mange af dem har slet ikke tænkt på, at det kunne ske, og at det er nødvendigt at slå den funktion fra, siger dyrlægen.

I aften sender ‘Vores Vejr’ vejrudsigten direkte fra kamelfolden i Givskud Zoo. Se med på DR1 klokken 18.55.

Facebook
Twitter