Glade forældre efter dragshow: 'Der er ikke andet end kærlighed i bygningen'

Politi og demonstranter fyldte pladsen foran Frederiksberg Bibliotek, mens et dragshow blev opført indenfor.

Ifølge politiet forløb demonstrationerne ganske fredeligt. (Foto: © THOMAS SJØRUP, Ritzau Scanpix)

I dag blev Danmarks nok mest omtalte biblioteksarrangement afholdt, da dragperformerne Diana Diamond og Di Di Cancerella indtog scenen på Frederiksberg Bibliotek.

Showet mødte stor begejstring hos børnefamilierne, som havde stået i lange køer, før det blev deres tur til at tage del i begivenheden, som var målrettet børn i 12-årsalderen og ned.

- Der er ikke andet end kærlighed i bygningen. Performerne er fantastiske. Der bliver tryllet, malet og inviteret til leg på scenen, sagde Cathrine Wichmand, som havde taget sine to små børn med til dragshowet.

Politiet var også mødt talstærke op på dagen, som en reaktionvarslede demonstrationer til støtte for og imod dragshowet.

Dertil stod der vagter i indgangen, som tjekkede tasker og holdt øje med gæsterne. Men det store sikkerhedsopbud forstyrrede ikke børnefamilien.

- Det er bare endnu mere underholdning for børnene, fortalte Cathrine Wichmand, mens en betjent sad på hug og sludrede med nogle børn ved siden af.

Demonstration mod dragshow mødes af moddemonstration ved arrangement under Den Lille Kulturnat ved Frederiksberg Bibliotek fredag den 17. marts 2023. (Foto: © THOMAS SJØRUP, Ritzau Scanpix)

Et hav af regnbuefarver

Mens der blev optrådt på scenen, løb et helt andet show af stabelen foran bibliotekets indgang.

Pladsen var skarpt opdelt i to. På den ene side dansede et større regnbuefarvet hav af mennesker til popmusik, mens de blandt andet viftede med stjernekastere og fyrede konfettikanoner af.

På den anden side stod en mindre gruppe mennesker samlet. Her var en af de eneste farver i mængden røde danske flag, som tittede op af tasken hos en af de fremmødte demonstranter Johannes Pedersen.

Han var mødt op, fordi han gerne ville beskytte børnene mod kønsforvirringen, som han frygtede dragshowet kan medføre.

- Jeg vil gerne beskytte børnene mod tendensen med, at der hverken er mand eller kvinde, eller at man kan være begge dele, og man bare kan skifte, som man vil, sagde Johannes Pedersen.

- Så jeg bliver lidt trist, fordi at de andre er flere end os, tilføjede han.

Argumentet gik igen hos arrangørerne af demonstrationen, som har beskrevet dragshowet som et "uanstændigt og seksuelt farvet show". Dertil har de skrevet, at tendensen med generel kønsforvirring har taget 'totalt overhånd'.

Danmarksflaget titter hos de mindre farverigt klædte demonstranter. (Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix) (Foto: © THOMAS SJØRUP, Ritzau Scanpix)

Demonstrationer forløb fredeligt

På den anden side af politikæden blandt regnbuefarverne sad 12-årige Arthur Skov Kristensen. Selvom han var gammel nok til at deltage i arrangementet indenfor, så havde han valgt at blive udenfor.

- Jeg synes, det er virkelig hyggeligt, at der er så mange. Men det er også lidt voldsomt, når folk, som er på den anden side, filmer en, sagde Arthur Skov Kristensen.

Her hentydede han til, at flere demonstranter mod dragshowet var begyndt at livestreame og filme begivenhederne.

Han valgte derfor at trække lidt væk fra den demonstration og tættere på musikken i den anden ende af pladsen. I dagens anledning havde han iført sig glimmer-makeup og taget sin veninde med, som han også går til drag med i sin fritid.

Dragshowet på biblioteket blev afholdt med inspiration fra børnebogen'Børnene fra Sølvgade', hvor fire forældreløse børn blandt andet får hjælp af en mand, der går i høje hæle og nederdel.

Arrangementet på Frederiksberg Bibliotek var en del af 'Den Lille Kulturnat', og ifølge politiet forløb demonstrationerne fredeligt.

Politiet var mødt talstærke op foran Frederiksberg Bibliotek (Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix) (Foto: © THOMAS SJØRUP, Ritzau Scanpix)