Glæde over signalværdi i hårde Ghazala-domme

En livstidsdom, 104 år i fængsel, to udvisninger og en millionerstatning for ét æresdrab. De hårde domme i sagen om drabet på Ghazala Khan sender et godt budskab, lyder det fra flere sider.

Politi foran Østre Landsret. Æresdrabsagen i Østre Landsret. Mordet Ghazala Khan. (Foto: Jens Nørgaard Larsen © Scanpix)

Der udtrykkes fra flere sider glæde over signalværdien de hårde domme over de ni familiemedlemmer og bekendte, som i dag blev dømt for æresdrabet på den 18-årige Ghazala Khan.

Tilsammen blev familien og en tre bekendte idømt en livstidsdom og 104 års fængsel samt to udvisningsdomme og en erstatning på en million kroner. Vigtigt signal- Det er meget, meget tilfredsstillende med disse domme. De sender et meget vigtigt signal om, at i Danmark vil vi ikke have den slags. Og straffene er en massiv tilkendegivelse til folk, som eventuelt kunne finde på det samme, siger vicepolitimester Jeanette Wincentz Andersen.Det vil utvivlsomt få en præventiv effekt Manu Sareen Hun var en af anklagerne bag dommene, der blandt andet sender Ghazalas far i fængsel på livstid for sin rolle som bagmand, og hendes bror 16 år i fængsel for at have skudt hende og hendes nygifte ægtemand.Præventiv effektOgså blandt nogle pakistanere i Danmark er der glæde over de hårde domme.- Der er mange signaler i det her. Det vil utvivlsomt få en præventiv effekt for nogle. Og der bliver også sendt et signal til udlandet, hvor der er lignende sager, siger socialarbejder og politiker Manu Sareen til DRs Profilen.Politisk glædeFra politisk hold ses samme perspektiver:- Dommen er en sejr for det danske retssamfund. Den sender et vigtigt signal til de grupper i Danmark, der stadig bekender sig til familietraditioner fra en anden tidsalder, siger Socialdemokraternes integrationsordfører, John Dyrby Paulsen.QuickVote: Æresdrabsafstemning Alligevel oprejsningMen man skal ikke tro, at det sidste æresdrab er begået, fordi de ni familiemedlemmer og bekendte i Ghazala-sagen fik hårde straffe.- Det vil ikke stoppe alle, siger Manu Sareen.Og en anden dansk-pakistaner, Muhammad Rafiq, opstiller en trist måde at se dommen på.- Den vil også blive set som en belønning i Pakistan. Nu er det bevist, at familien fik sin opbakning, siger han til TV AVISEN.

Facebook
Twitter