Glem Copacabana og Bondi Beach: København kåret som verdens bedste badeby

Danmarks hovedstad er udnævnt som nummer 1 på CNN's liste over verdens bedste badebyer.

Københavnerne søger mod Islands Brygge for at nyde solen og vandet i havnen. Og med god grund; København topper nemlig listen over verdens bedste badebyer. (Foto: © Ida Marie Odgaard, Scanpix)

Der er efterhånden ingen undskyldning for ikke at springe i bølgerne og indlede årets badesæson – hvis du ikke allerede har gjort det.

Ikke alene styrer maj mod varmerekorder, Danmarks hovedstad er også blevet kåret til verdens bedste badeby.

I hvert fald hvis man skal tro den liste, som det internationale nyhedsmedie CNN har udgivet.

Her listes verdens 12 bedste byer, hvis man trænger til en frisk dukkert. Og København topper foran kendte badedestinationer som Bondi Beach ud fra Sydney i Australien, Cascais vest for Lissabon og Copacabana ved Rio de Janeiro i Brasilien.

De tre verdensberømte strande indtager henholdsvis 6. pladsen, 7. pladsen og 10. pladsen på CNN's liste.

Det er rejseskribenten Joe Minihane, der har sammensat listen. Han har tidligere udgivet bogen ”Floating: A Life Regained”, som beskriver de meditative kvaliteter ved at dyppe hovedet i koldt, klart vand.

Minihane beskriver således Amager Strandpark som det perfekte sted, hvis man har behov for at stikke af og padle afsted i sine egne tanker i den to kilometer lange lagune.

Badende i solskin på Amager Strand. (Casper Christoffersen/Scanpix 2010) (Foto: © casper christoffersen, Scanpix)

Også havnebadene på Islands Brygge og ved Fisketorvet anbefales til både vovehalse og motionister - dén anbefaling er hermed givet videre.

Top 5 over bedste badebyer

1. København

2. Zürich

3. London

4. Hong Kong

5. Vancouver

Kilde: CNN