God bedring: Hilsnerne strømmer ind til alvorligt syg prins Henrik

Danskere i hobetal ønsker prins Henrik god bedring, da hans lungesygdom er forværret.

Varme hilsner strømmer ind til Kongehuset, efter meddelelsen om, at prins Henriks tilstand er alvorligt forværret. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Scanpix)

Fredag formiddag meddelte Kongehuset, at prins Henriks tilstand er alvorligt forværret, samt at kronprins Frederik har afbrudt sit ophold til vinter-OL i Sydkorea, og nu er på vej hjem.

I mellemtiden har nyheden om prinsens forværrede helbredsituation spredt sig på de sociale medier, og på Kongehusets officielle Facebook-side strømmer det i øjeblikket ind med hilsner.

- Varme tanker til hele den kongelige familie og god bedring til Prins Henrik, skriver brugeren Lizzy H. Overgaard.

- Varme tanker til prins Henrik, supplerer Dorthe Jacobsen, mens Anne Meyer ønsker:

- God bedring og omsorg til hele den kongelige familie i den svære tid.

I skrivende stund er Kongehusets opslag vedrørende prinsens tilstand blevet delt 189 gange, mens 378 brugere har efterladt en hilsen i kommentarfeltet.

"Alle tanker til familien"

Også på DR Nyheders Facebook-side sender brugerne deres tanker i retning af Kongehuset:

- Det må være alvorligt, siden Kronprinsen afbryder sin OL tur på dagen for åbningsceremonien. Håber på det bedste, skriver brugeren Rikke Madsen, mens Lone Bergstein Grossmeyer synes at samle godt op på hele kommentarsporet - der i øjeblikket tæller hundredevis af hilsner:

- Alle tanker til familien i den svære tid.

Også på Christiansborg er flere politikere begyndt at sende varme hilsner til prins Henrik.

Blandt andet Justitsminister Søren Pape Poulsen (K).

- Jeg sender mine bedste tanker til H.K.H. Prins Henrik og hans nærmeste i denne svære tid, skriver han på sin Facebookside.

Også de Konservatives Mette Abildgaard og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) sender deres tanker og "dybeste medfølelse" på Facebook.

- Jeg sender mine tanker til Det danske kongehus og den kongelige familie. Jeg håber på hurtig bedring for Prins Henrik, skriver Brian Mikkelsen.

Når kronprinsen kommer hjem, er det alvorligt

Og ifølge DR's sundhedskorrespondent, Peter Qvortrup Geisling, er en lungebetændelse, som prins Henrik lider af, alvorligt.

- Lungebetændelse kan være en ganske alvorlig tilstand, når man er svækket og oppe i alderen, som det er tilfældet for prins Henrik.

- Når kronprinsen kommer hjem fra vinter-OL, er det fordi, det er alvorligt.

Prins Henriks seneste sygdomsforløb

  • Juli 2017: Prins Henrik bliver opereret på Aarhus Universitetshospital i Skejby. Han bliver opereret i højre lyske og får en ballonudvidelse i højre bækkenkar. Operationen bliver foretaget som følge af forsnævringer på pulsårerne, der også er kendt som åreforkalkninger. Prinsen er indlagt i omkring en uge i forbindelse med indgrebet.

  • August 2017: Prins Henrik bliver indlagt på Rigshospitalet efter tiltagende smerter i højre ben. Smerterne er eftervirkninger fra operationen i juli, som ellers forløb efter planen. Prinsen bliver behandlet medicinsk, og der forventes ikke yderligere kirurgiske indgreb.

  • September 2017: Kongehuset meddeler, at prins Henrik lider af demens. Demensdiagnosen betyder, at prinsens kognitive funktionsniveau er svækket. En måned tidligere vakte prinsen stor opsigt, da han meldte ud, at han ikke ønskede at blive begravet ved siden af sin hustru, dronning Margrethe, i Roskilde Domkirke som planlagt.

  • Januar 2018: Prins Henrik bliver indlagt på Rigshospitalet. Indlæggelsen sker i forlængelse af sygdom opstået i Egypten.

  • Februar 2018: Prins Henriks tilstand forværres alvorligt, oplyser kongehuset. Kronprins Frederik har derfor afbrudt sit ophold i Sydkorea, hvor han var i forbindelse med de vinterolympiske lege, og er på vej til Danmark.

  • Kilder: Ritzau, kongehuset.

Facebook
Twitter