Gode råd: Sådan undgår du ubehagelige elregninger

Er du bange for, at du betaler for meget for strøm?

Kontant har samlet en række gode råd, hvis du skulle være i tvivl om din elmålers nøjagtighed. (Foto: Østkraft © P4 Bornholm)

Kontant har her samlet en række gode råd til, hvad du som forbruger kan gøre, hvis du betvivler din elregning.

Rådene lyder som følger:

- Aflæs dit forbrug ofte. Tag gerne et billede af elmåleren. Dokumentation kan være vigtig, hvis du havner i en sag med energiselskabet.

- Tjek dine egne apparater. Lån eller lej et apparat til at måle strømforbruget på det enkelte apparat i husstanden. Det kan være en hjælp til at finde de store strømslugere.

- Gør indsigelse. Hvis du mener, din elmåler ikke måler nøjagtigt, er det vigtigt at gøre indsigelse overfor selskabet. Da man skal kunne dokumentere indsigelsen, hvis der opstår en tvist med selskabet, er det smart at gøre det på skrift.

- Få tjek af en tekniker. Bed dit energiselskab om en gennemgang af huset med en tekniker..

- Bed om en kontrolmåling. Du kan hos nogle energiselskaber bede om en kontrolmåling hjemme hos dig selv, hvis du er i tvivl om din elmålers nøjagtighed. Det kan være med til at afsløre, om det er dine egne installationer eller måleren, den er gal med.

- Få måleren sendt til tjek. Hvis der opstår en tvist mellem dig og selskabet, kan du bede om at få elmåleren taget ned og testet på et uvildigt laboratorium. Det kan, alt afhængig af selskabet, koste kunden op mod 2000 kroner, hvis måleren viser sig at måle korrekt.

- Gå til ankenævnet. Hvis dit elselskab uretmæssigt bortskaffer din elmåler, efter du har gjort indsigelse, kan du klage til Ankenævnet på Energiområdet. De lægger vægt på, om elselskaber bortskaffer beviset, inden det er undersøgt.

Facebook
Twitter