Gode råd: Sådan undgår du ulykker med farlige opladere

Det kan være svært som forbruger at gennemskue, hvilke opladere der er sikre at bruge. En ny test som Kontant har fået lavet viser nemlig, at nogle opladere kan bryde i brand og give stød.

"Oplad ikke om natten, eller når du ikke er hjemme. Hold øje og vær til stede". Det er et af de råd, du skal følge, for at undgå uheld med opladere.

Dyre såvel som billige opladere blev testet – nogle fra store kendte butikker andre fra mindre webshops. Resultatet viste, at der ikke er nogen gylden regel for, hvilke opladere der kan være farlige, og hvilke du som forbruger kan stole på.

Der er dog nogle forholdsregler, du kan tage dig for at minimere risikoen for ulykker mest muligt:

  • Oplad ikke om natten, eller når du ikke er hjemme. Hold øje og vær til stede.
  • Tag opladeren ud af stikket så snart, du er færdig med at oplade. Du kan evt. få en timer, der sørger for at slå kontakten fra efter et bestemt antal timer.
  • Læg ikke din mobil, computer eller andre el-artikler til opladning i din sofa, seng eller i andre letantændelige materialer, hvor en overophedet oplader lettere vil kunne starte en brand.
  • Kim Boll, der er ekspert i elsikkerhed anbefaler, at man anskaffer sig en el-skinne til sine opladere, som man slukker, inden man går i seng eller forlader sit hjem.
  • Har du en Apple-oplader, bør du tjekke om den er blandt de opladere som Apple af to omgange har tilbagekaldt.
  • Har du en uoriginal oplader bør du tjekke om den er blandt de opladere Kontant har fået testet farlige.