Godstog forbudt på Storstrømsbroen

Fremover er der kun adgang for lette tog på Storstrømsbroen. Godstog får derimod ikke mulighed for at køre over broen.

Storstrømsbroen (Foto: Søren Bidstrup © Scanpix)

Godstog får ikke lov til at køre over Storstrømsbroen, når den åbner igen. For Banedanmark har nemlig valgt at halvere den maksbelastning, som broen kan holde til.

Fremover må kun tog, der vejer 3,6 ton per togmeter, køre over broen, oplyser Banedanmark til DR Nyheder. For bare en måned siden var maksbelastningen på broen ellers 7,2 ton per togmeter.

Dermed vil det altså kun være de lette passagertog, der får lov til at køre over broen fra 1937.

V-ordfører er rystet

Det vækker vrede på Christiansborg, for om ni år får broen en nøglerolle i Femern-forbindelsen.

- Der skal jo køre masser af passager- og godstog over Femern, det er hele ideen. Derfor er jeg noget rystet over, at Storstrømsbroen slet ikke er gearet til det, siger Venstres trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen.

Dansk Folkepartis trafikordfører er enig:

- Det minder om en skandale. Derfor har vi kaldt transportministeren i samråd. Hvad gør vi med Femern-forbindelsen, som koster 50 milliarder kroner, når vi har vi en bro, der er ved at falde sammen. Det er ikke holdbart, siger Kim Christiansen.

DF: En helt ny bro

Ordføreren mener derfor, at der skal bygges nyt.

- Jeg tror, vi er der, hvor vi skal have en helt ny bro. Så må vi se, hvordan vi finansierer det, lyder det fra Kim Christiansen.

Banedanmark har netop færdiggjort en undersøgelse af revnerne i Storstrømsbroen. Og det viser sig, at der var færre revner i broen end først ventet. Ved hjælp af røntgenfotografier af broen har Banedanmark fundet frem til 11 revner.

I løbet af de næste to uger vil Banedanmark reparere de 11 revner. Derefter kan broen åbne igen, men altså kun for de lette tog.

Facebook
Twitter