Golf forlænger livet med fem år

Svenske forskere er nået frem til at golf er sundt og forlænger livet med fem år, erfarer Berlingske Tidende.

Undersøgelsen påviser også, at dødeligheden er lavest blandt de dygtigste golfspillere. Altså dem med lavt handicap.

Golf er sundt og forlænger den forventede levetid med fem år. Sådan lyder budskabet fra svenske forskere fra Karolinska Institutet.

De er i en ny undersøgelse nået frem til, at golf er godt for helbredet og dermed livsforlængende, skriver Berlngske Tidende.

Således kan golfspillere uanset alder, køn og socialgruppe i gennemsnit se frem til at leve fem år længere end resten af befolkningen, oplyser professor Anders Ahlbom fra Karolinska Institutet.

Ude i fire-fem timer

- En runde golf indebærer ofte, at man er ude i fire-fem timer og går seks-syv kilometer i rask tempo. Det er beviseligt godt for sundheden. Man kan spille golf, selvom man er højt oppe i årene, og golf er tilmed forbundet med positive sociale og psykologiske effekter, forklarer professoren.

Flere undersøgelser dokumenterer, at denne form for fysisk aktivitet forebygger hjertesygdomme og påvirker kolestrol i blodet, vægt og en lang række andre faktorer positivt.

Anders Ahlbom afviser ikke, at andre faktorer såsom sund kost og et fornuftigt forhold til tobak og alkohol kan forklare, hvorfor golfspillere har lavere dødelighed end resten af befolkningen. Men forskerne er dog sikre på, at "golf i sig selv har stor betydning". Det skriver Berlingske Tidende.

Facebook
Twitter