Gomore-chauffør om nyt samarbejde: Nu bliver min bil fyldt op

Nordjyllands Trafikselskab starter i dag et samarbejde med den private samkørselstjeneste Gomore.

23-årige Nichlas Møller kører tre til fire gange om ugen mellem Hjørring og Aalborg. Foto: Christine Nørgaard

23-årige Nichlas Møller vil gerne have flere passagerer ind i sin bil. Han er studerende og kører tre til fire gange om ugen mellem Hjørring og Aalborg for at arbejde - og nu kan det være, at bilens tomme sæder bliver fyldt hurtigere op.

For et alternativt ægteskab er opstået i Nordjylland.

Her har Nordjyllands Trafikselskab, der står for den kollektive transport i landsdelen, og samkørselstjenesten Gomore nemlig givet hinanden hånd på at samarbejde om, at det skal være lettere for de nordjyske passagerer at hoppe direkte fra bussen og over i en privat personbil eller omvendt.

13 samkørsels-stoppesteder er oprettet på eksisterende busstoppesteder, og det Nichlas Møller er en god idé.

- Flere opsamlingssteder vil betyde, at der er større sandsynlighed for, at min bil bliver fyldt op. Det bliver nemmere for både mig og passagererne, siger han.

Gomore bliver integreret i Rejseplanen

Om morgenen, når Nichas Møller ved, hvornår han kører, opretter han en tur mellem Hjørring og Aalborg på Gomore. På den måde kan folk, der er interesserede i at køre samme tur, melde sig som passager og køre sammen med ham.

Og meningen med det hele er, at samarbejdet med Gomore også skal figurere i Rejseplanen. Det vil sige, at hvis man som Nichlas Møller skal rejse fra Aalborg til Hjørring og taster turen ind i Rejseplanen, så kommer Rejseplanen til at hente indhold direkte fra Gomores systemer.

I Gomores system har chauffører som Nichlas Møller allerede tastet dagens tur ind – og derfor vil de konkrete Gomore-køreture poppe op i Rejseplanen ved siden af tog- og busture. Der bliver altså ikke tale om, at Gomore tilbyder en fast køreplan ligesom Nordjyllands Trafikselskab.

Endnu er den integrerede løsning ikke indlejret i Rejseplanen. Men på Nordjyllands Trafikselskabs hjemmeside kan man søge på samkørsel, og så bevæger man sig ind i Gomores system.

Endnu er der ikke andre trafikselskaber, der har lavet et samarbejde med Gomore.