Google kan konstatere influenza-epidemier før lægerne

Se her, hvordan og hvornår vi søger efter sygdomme.

Feber, ledsmerter, tung i hovedet og ondt i halsen. Alt sammen nogle af de klassiske symptomer på influenza. Derfor er det også nogle af de symptomer, som vi ofte søger efter på Google, når vi nærmer os influenza-sæsonen.

Søgningerne viser, hvornår vi er syge

- Vi kan se, når der er influenza på vej, fordi antallet af søgninger om influenza og symtomerne på det stiger kraftigt i vores indsamlede data. Søgningerne på influenza topper for det meste omkring årsskiftet, hvor vi sidste år også så, at der var influenzaepidemi, mens vores søgninger efter sådan noget som skoldkopper topper om sommeren.

Det fortæller Morten Petersen, der er Industry Leader hos Google i Danmark.

Du kan se udviklingen i Google-søgninger efter influenza i grafen her.

På grafen ses det i øvrigt, at influenza-søgningerne stiger, når efteråret begynder. Derfor kan det også aflæses at vi danskere igen er begyndt at søge efter influenza på nettet, hvilket også betyder, at influenzaen så småt er på vej igen.

Først Google så lægen

Hos Google har de prøvet at sammenligne deres søgningerne efter influenza og symptomerne på det med antallet af indberetninger om influenza hos vagtlægerne og de praktiserende læger.

Her viser sammenligningerne, der kan ses i nedenstående graf, at danskerne først går på Google, som den blå linie indikerer.

Så ringer vi til vagtlægen, som den orange linie viser, mens vi ender hos den praktiserende læge på den røde linie. Det hele sker indenfor en uges tid, fortæller Morten Petersen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk