Tema Grænsekontrol

Grænsekontrol i Rødbyhavn: Flere sendt retur til Tyskland

Politiet har mandag aften tvunget flere personer ud af de tog, der er ankommet med færgerne fra Puttgarden

Stikprøvekontrollerne er i fuld gang ved den tyske grænse i Rødbyhavn

- I forbindelse med de to sidste færgeankomster fra Puttgarden klokken cirka 18.15 og 20.15 har jeg set politiet hive mindst 25 personer ud af togene. Her i blandt var flere familier med børn.

Sådan lyder meldingen fra DRs retskorrespondent Trine Maria Ilsøe, som mandag aften har befundet sig på togstationen ved Rødbyhavn.

Her fører politiet flere personer bort fra toget, der ankom til Rødby kl.20:15

Her har politiet stået klar til at foretage stikprøvekontroller i forbindelse med den midlertidige grænsekontrol, der blev iværksat mandag formiddag.

Ifølge Trine Maria Ilsøe lader det til, at politiet tjekker alle passagerer, og hvis de ikke har gyldig id, eller siger de ønsker at søge asyl, så bliver de bedt om at stige af toget og tages med af politiet.

- De, der ønsker at søge asyl, sendes i busser til et modtagecenter, som formentlig er Sandholm, og de, der ikke ønsker asyl, sendes retur til Tyskland, siger hun.

Mellem otte og ti sendt retur til Tyskland

Ifølge Trine Maria Ilsøe er det fortsat uklart, præcis hvor mange af de personer, som politiet har hevet ud af togene, der ønsker at søge asyl i Danmark. Men sikkert er det, at det ikke er alle.

- Her, bare et par timer senere, har jeg set mellem otte og ti personer blive ført til landgangsbroen af politiet og sat på færgen retur til Tyskland, siger Trine Maria Ilsøe.