GRAFIK En teltlejr til asylansøgere koster en halv million om måneden

Teltlejren i Thisted bruger tusindvis af kroner på brandvagter, toiletvogne og opvarmning.

Det koster over 537.000 kroner hver måned at drive én teltlejr med 200 flygtninge, der skal have adgang til spisetelt, opvarmede telte samt bad- og toiletvogne.

Udgifterne, der er et skøn fra Beredskabsstyrelsen, har udlændingeminister Inger Støjberg (V) her til formiddag offentliggjort i et svar til Folketingets Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalg.

Tallene tager udgangspunkt i november måned sidste år, hvor det kostede 127.500 kroner at opvarme telte til 200 personer. Det på en måned, der i gennemsnit havde en døgnmiddeltemperatur på 7,5°C for landet som helhed.

Derudover har teltlejren udgifter til brandvagter og tilsyn med oliefyr og telte, hvilket koster 156.000 kroner per måned, mens udgifterne til el og vand udgør 91.500 kroner. Dertil kommer prisen for eksempelvis spisetelte, bad- og toiletvogne med videre, der anslås at koste 162.000 kroner om måneden.

I regnestykket er der ikke inkluderet driftsudgifter til eksempelvis forplejning, fordi de er de samme, uanset om asylansøgerne bor i telt eller på et traditionelt asylcenter, oplyser Beredskabsstyrelsen.

Udgiften til at opvarme teltene er i øvrigt afhængig af temperaturen i luften. I den sidste måned af 2015 samt den første måned af i år, kostede det 6.142 kroner om dagen at opvarme teltene i Thisted - svarende til 184.000 kroner på månedsbasis.

Foruden teltlejren i Thisted er der åbnet teltlejre i Næstved, Herning og Haderslev. Samlet har de fire lejre plads til 1.000 asylansøgere. Forudsætter man, at prisen er den samme for alle lejrene, vil udgiften på månedsbasis være knap 2,7 millioner kroner for de 1.000 pladser i teltene.

En teltlejr til asylansøgere koster en halv million om måneden. Læs mere om teltlejrene her: http://www.dr.dk/nyheder/indland/grafik-en-teltlejr-til-asylansoegere-koster-en-halv-million-om-maaneden

Opslået af DR Nyheder på 25. januar 2016