GRAFIK Få overblikket over de historiske mord på Amager

For 50 år siden rystede fire mord i København. Få overblikket over hvad der skete i løbet af den skæbnesvangre september-nat på Amager.

Natten mellem den 17. og 18. september 1965 gik Palle Sørensen fra at være indbrudstyv til firedobbelt morder. En gerning han fik 33 år i fængsel for.

Få overblikket over hvad der skete på Amager i København den skæbnesvangre nat:

Kl. 03:35 - mødet med politiet

De to indbrudstyve, 38-årige Palle Sørensen og 47-årige Norman Lee Bune, har været ude og lave indbrud forskellige steder på Amager i København og er på vej hjem med udbyttet i Palle Sørensens hvide Simca. På Saltværksvej møder de en politibil fra Tårnby Politi. I den sidder betjentene Henning Skov Hansen og Gert Søndergaard Harkjær. Begge 24 år. De beslutter sig for at vende om og se nærmere på Simcaen. Men de to indbrudstyve forsøger at stikke af fra betjentene.

Kl. 03:49 - de to drab ved Amager Strandvej og Kastrup Fortet

Palle Sørensen opgiver efter en kort biljagt at køre fra betjentene. Han og Norman Lee Bune stiger ud af bilen med hver sin pistol, men Norman Lee Bune stikker af og smider pistolen i en hæk. Palle Sørensen går frem til politibilen, skyder betjentene Henning Skov Hansen og Gert Søndergaard Harkjær, hvorefter han kører derefter videre.

Kl. 03:52 - eftersættelse ved Amager Strandvej og Italiensvej

Betjentene Aksel Dybdahl Andersen på 28 år og Elmer Gert Jeppesen på 24 år fra Københavns Politis udrykningstjeneste er på politiradioen blevet alarmeret om biljagten. De eftersætter Palle Sørensen.

KL. 03:53 - vejspærring ved Amager Strandvej og Øresundsvej

Betjentene Gert Arboe og Sten Munk fra Station 4 i Under Elmene 7 er blevet alarmeret på radioen om, at to kolleger eftersætter en hvid personbil6 nordpå ad Amager Strandvej. De vælger at sætte deres politibil på tværs af vejen. Palle Sørensen, der nu er alene i bilen, formår at køre uden om afspærringen og fortsætter.

KL. 03:56 - de to sidste drab ved Vermlandsgade 67

Palle Sørensen bliver indhentet af Aksel Dybdahl Andersen på 28 år og Elmer Gert Jeppesen på 24 år. Men Palle Sørensen overgiver sig ikke. I stedet går han frem til politibilen og skyder også disse to betjente. Herefter er det uvist, hvad vej Palle Sørensen fortsætter.

Det er nu 50 år siden, at de fire mord rystede både samfund og politikorps. P1 Dokumentar ruller derfor sagen op på ny. I grafikken øverst i artiklen, kan du se, hvad der skete hvor og hvornår den aften i september, hvor indbrudstyven Palle Sørensen blev til firedobbelt morder. Fotos er udlånt af Politimuseet.

FacebookTwitter